Tu eşti acel înger!

El va şterge orice lacrimă din ochii lor. (Apocalipsa 21:4)

În timp ce făceam colportaj într-o regiune din Merida, îi prezentam cărţile unei doamne care stătea pe trotuarul din faţa casei ei. Dintr-odată, am auzit un zgomot foarte puternic în casă. Femeia a alergat înăuntru pentru a vedea ce se întâmplase, iar eu am mers după ea, până la uşa de la intrare. Cercetând cu privirea înăuntru, am văzut-o ţinându-l pe băieţelul ei în braţe. Acesta căzuse şi acum îi curgea sânge din nas. Atât mama, cât şi băieţelul erau foarte speriaţi şi plângeau.

Le-am vorbit cu mult calm, pentru a o ajuta pe mamă să îşi mai revină, şi apoi am întrebat:

– M-aş putea ruga pentru fiul dumneavoastră?

Ea a încuviinţat şi am înălţat o rugăciune stăruitoare pentru starea de bine a fiului ei. Când i-am spus că sunt membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, a început să plângă, însă plângea de bucurie.

– Noaptea trecută l-am cerut lui Dumnezeu să îmi trimită un mesager şi acum ştiu! Tu eşti acel înger!

Mi-a vorbit despre problemele dificile prin care trecea şi i-am recomandat să îşi deschidă inima în rugăciune lui Dumnezeu, ca unui prieten. Am asigurat-o că El o va auzi şi o va întări. Am invitat-o să afle mai multe despre Biblie şi am întrebat-o dacă ar dori să parcurgă nişte studii biblice. A fost de acord şi, cu bucurie, am început studiile cu ea.

La scurt timp, am plecat din oraşul Merida pentru a lucra ca director asociat al Departamentului Publicaţii în Cancun. Totuşi, înainte de a pleca, am sfătuit-o să continue să studieze şi să îl accepte pe Hristos ca Mântuitor prin botez. Trei ani mai târziu, am avut ocazia să mă întorc în Merida pentru a predica la una din bisericile din oraş şi am întâlnit-o. Acum era botezată împreună cu cei trei copii ai ei – dar nu mai avea nicio lacrimă!

Astăzi se bucură de versetul din Apocalipsa 21:4.Tânjeşte după ziua în care Dumnezeu „va şterge orice lacrimă” şi moartea nu va mai fi, nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru lucrarea prin literatură care ne permite să intrăm în contact direct cu nevoile omenirii din toate colţurile pământului.

Lazaro Caraveo Caraveo, Mexic

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor