De la staulul de oi la colportaj

Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului. (1 Timotei 2:3,4)

După moartea părinţilor lui, Amung Maung Gyi a rămas singur. Fiind interesat de citirea Bibliei, a economisit câţiva bănuţi şi şi-a cumpărat o Biblie mică. Dar şi cumnatul lui îşi dorea o Biblie, aşa că Maung i-a împrumutat-o.

În acea vreme, Maung lucra la o stână de oi a unui pastor baptist. Dormea la stână şi seara îşi aprindea o lumânare ca să poată citi la lumina ei din Biblie. Într-o zi, verişorul lui Maung citea din Biblie şi şi-a amintit că avea o carte numită Biblia cu sublinieri, l-a adus cartea lui Maung. O primise la o întâlnire de evanghelizare de la Biserica Adventistă şi relata povestea uimitoare a unui marinar care îl găsise pe Dumnezeu. În timp ce citea cartea, a înţeles mai clar adevărul despre Sabat şi alte adevăruri interesante din Biblie. A început să îşi pună întrebări cu privire la Biserica Baptistă şi de ce oamenii se închinau duminica, în prima zi a săptămânii, în timp ce Biblia spune că ziua a şaptea este ziua de odihnă. L-a întrebat şi pe pastorul baptist despre aceasta. Răspunsul lui a fost:

– Sâmbăta este Sabatul evreilor, nu Sabatul creştin.

De același autor

– Citeşte doar Noul Testament, deoarece Vechiul Testament este al evreilor, l-a sfătuit pastorul pe Maung.

Aşa că Maung a deschis Biblia la Noul Testament, dar şi acolo a citit despre ziua a şaptea ca fiind Sabatul. El a citit că Isus şi ucenicii Săi păzeau Sabatul zilei a şaptea ca semn de aducere-aminte a creaţiei lui Dumnezeu. La stâna unde lucra, avea un prieten care devenise adventist de ziua a şaptea. Acel prieten, împreună cu un pastor din district, l-au ajutat pe Maung să studieze Biblia şi să se pregătească pentru botez. Astăzi Maung este membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

Din dorinţa de a-l sluji lui Isus, Maung a participat la o şcoală de instruire a colportorilor. Dumnezeu este Tatăl celor săraci şi al celor bogaţi. El îi caută pe cei care vor răspunde chemării Sale. Dumnezeu l-a chemat pe Maung de la stâna de oi la lucrarea nobilă de împărţire a cărţilor, iar el a răspuns.

Amung Maung Gyi, Myanmar

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

De la staulul de oi la colportaj - 2016. După moartea părinţilor lui, Amung Maung Gyi a rămas singur. Fiind interesat de citirea Bibliei, a economisit câţiva bănuţi şi şi-a cumpărat o Biblie mică. Dar şi cumnatul lui îşi dorea o Biblie, aşa că... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.