De la staulul de oi la colportaj

  Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului. (1 Timotei 2:3,4)

  După moartea părinţilor lui, Amung Maung Gyi a rămas singur. Fiind interesat de citirea Bibliei, a economisit câţiva bănuţi şi şi-a cumpărat o Biblie mică. Dar şi cumnatul lui îşi dorea o Biblie, aşa că Maung i-a împrumutat-o.

  În acea vreme, Maung lucra la o stână de oi a unui pastor baptist. Dormea la stână şi seara îşi aprindea o lumânare ca să poată citi la lumina ei din Biblie. Într-o zi, verişorul lui Maung citea din Biblie şi şi-a amintit că avea o carte numită Biblia cu sublinieri, l-a adus cartea lui Maung. O primise la o întâlnire de evanghelizare de la Biserica Adventistă şi relata povestea uimitoare a unui marinar care îl găsise pe Dumnezeu. În timp ce citea cartea, a înţeles mai clar adevărul despre Sabat şi alte adevăruri interesante din Biblie. A început să îşi pună întrebări cu privire la Biserica Baptistă şi de ce oamenii se închinau duminica, în prima zi a săptămânii, în timp ce Biblia spune că ziua a şaptea este ziua de odihnă. L-a întrebat şi pe pastorul baptist despre aceasta. Răspunsul lui a fost:

  – Sâmbăta este Sabatul evreilor, nu Sabatul creştin.

  – Citeşte doar Noul Testament, deoarece Vechiul Testament este al evreilor, l-a sfătuit pastorul pe Maung.

  Aşa că Maung a deschis Biblia la Noul Testament, dar şi acolo a citit despre ziua a şaptea ca fiind Sabatul. El a citit că Isus şi ucenicii Săi păzeau Sabatul zilei a şaptea ca semn de aducere-aminte a creaţiei lui Dumnezeu. La stâna unde lucra, avea un prieten care devenise adventist de ziua a şaptea. Acel prieten, împreună cu un pastor din district, l-au ajutat pe Maung să studieze Biblia şi să se pregătească pentru botez. Astăzi Maung este membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

  Din dorinţa de a-l sluji lui Isus, Maung a participat la o şcoală de instruire a colportorilor. Dumnezeu este Tatăl celor săraci şi al celor bogaţi. El îi caută pe cei care vor răspunde chemării Sale. Dumnezeu l-a chemat pe Maung de la stâna de oi la lucrarea nobilă de împărţire a cărţilor, iar el a răspuns.

  Amung Maung Gyi, Myanmar

  De la staulul de oi la colportaj - 2016. După moartea părinţilor lui, Amung Maung Gyi a rămas singur. Fiind interesat de citirea Bibliei, a economisit câţiva bănuţi şi şi-a cumpărat o Biblie mică. Dar şi cumnatul lui îşi dorea o Biblie, aşa că...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...