Articolul precedentApă și sânge
  Articolul următorPreţuiţi-vă mamele!

  La fel ca Iov

  În cei din urmă ani ai săi, Iov a primit de la Domnul mai multe binecuvântări decât primise în cei dintâi. (Iov 42:12)

  Dintre cei 13 copii ai familiei, eu sunt al treilea. M-am alăturat Bisericii Adventiste în 1980. Cea mai mare preocupare a mea la acea vreme era dacă voi fi capabil să cresc în credinţă, neputând să citesc Biblia.

  Mersesem puţin la şcoală, însă uitasem de atunci literele şi nu mai ştiam să citesc. Mi-am cumpărat totuşi o Biblie şi am început să învăţ literele, până am reuşit să citesc din nou.

  În 2002, l-am vizitat pe directorul Departamentului Publicaţii al Uniunii pentru a-i cere sfatul. Undeva, în străfundul inimii mele, simţeam imboldul de a lucra pentru Domnul. Pastorul, foarte bun cu mine, mi-a spus: – Sophonie, Dumnezeu nu este interesat doar de persoanele care pot să citească, să scrie sau de cei care au bani. Dumnezeu are nevoie de tine.

  Acea afirmaţie m-a mişcat profund şi acela a fost începutul călătoriei mele de colportor.

  În acel an, m-am alăturat lucrării cu literatură. De fiecare dată când cineva intră în rândurile lucrării lui Dumnezeu, Satana încearcă să descurajeze acea persoană, iar eu nu am fost o excepţie. Diavolul a adus asupra mea multe încercări şi provocări pentru a mă împiedica să mai fac lucrarea lui Dumnezeu.

  Cel mai mare atac al Diavolului a fost în 2004. Lucram într-un sat din apropiere, iar soţia şi copilul au rămas acasă. Spre groaza mea, s-au îmbolnăvit subit şi au murit. A fost foarte dureros pentru mine şi m-am identificat cu Iov şi încercările lui. Dar, în ciuda durerii mari care mă cuprinsese şi a dificultăţilor pe care Satana le adusese asupra mea, Dumnezeu a fost credincios şi nu m-a părăsit niciodată. Am fost martor al mâinii Sale pline de neprihănire şi bunătate. El mă ţine în siguranţă şi mă ajută să îmi ating obiectivele în lucrarea de colportaj. Mi-am clădit casa pe stânca cea tare a lui Hristos, iar în 2006, Dumnezeu m-a binecuvântat cu o soţie evlavioasă, care mă iubeşte şi mă sprijină în lucrarea mea. Împreună avem doi copii pe care îi creştem pentru a-L urma pe Domnul.

  Colportajul este lucrarea lui Dumnezeu şi El este Cel care ne dă biruinţă. Folosindu-mă de cuvintele cântecului, spun şi eu:„Mare îţi este credincioşia, Doamne, o Dumnezeule,Tatăl meu!”

  Sophonie Kimonyo, Rwanda

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...