Va trăi!

Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea in slăbiciune este făcută desăvârşită. (2 Corinteni 12:9)

În 2007 am fost dusă de urgenţă la spital pentru o operaţie abdominală. Mi s-a făcut anestezie, dar nu a avut niciun efect. Eram îngrozită în timp ce intram în sala de operaţii, fiind trează de-a binelea. Am simţit înţepătura ascuţită a bisturiului şi smucitura mea puternică a complicat şi mai mult operaţia.

– Esther, mă auzi? m-a întrebat un chirurg.

– Da, i-am răspuns eu, dându-mi seama de gravitatea situaţiei când am auzit pe cineva întrebând: „Doctore, ce facem acum?”

Răspunsul lui a fost că trebuie să se acţioneze rapid, altfel voi muri.

– Curând vom putea opri acest potop de sânge, a spus el.

Puteam să-mi dau seama că situaţia era destul de gravă. În ora aceea întunecată, am simţit că viaţa mea atârna pe cântar. „Doamne, Te rog, dă-mi a doua şansă,” m-am rugat eu cu voce tare.

Doctorii se chinuiau. Chiar şi ei L-au invocat pe Dumnezeu. Câteva ore mai târziu, am auzit un oftat de uşurare, când chirurgul-şef a spus: „A reuşit. Va trăi!” Atunci am rostit încă o rugăciune – o rugăciune de mulţumire. Pe patul meu singuratic de spital, în perioada de recuperare, am pledat la Dumnezeu pentru vindecare şi putere, pentru a deveni o forţă spre bine în lucrarea cu literatura.

Pe măsură ce mă recuperam, puterea mea era reînnoită. M-am întors în colportaj şi Dumnezeu m-a condus la şcolile din Rift Valley, unde am întâlnit directori, consilieri şi profesori îndrumători care au cumpărat cărţi în valoare de mii de şilingi. Am vândut mii de cărţi şi membrilor altor confesiuni creştine.

Pot vedea clar că adevăratul punct de pornire în călătoria de succes a colportajului a început în sala de operaţie, când l-am cerut lui Dumnezeu a doua şansă. Primind-o, speranţa mea a înmugurit. Mi-am pus ţinte mai înalte, am lucrat cu sârguinţă şi am văzut cum Domnul a deschis uşi şi mai mari, şi mai mici. Prin harul Lui care dă putere, am vândut cărţi în valoare de 29.000 de dolari pe parcursul acelui an. Da, harul Lui îmi este de ajuns! Astăzi tânjesc să aud vocea Stăpânului spunând: „Bine, rob bun şi credincios!… Intră în bucuria stăpânului tău!” (Matei 25:23).

Esther Wambura, Africa de Sud

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor