Trei lecţii practice

Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul. (Ioan 16:13)

Am început să lucrez ca evanghelist cu literatură, în 1970, în apropierea casei mele, în Port of Spain, Trinidad, şi am făcut acest lucru 15 ani. Dintre sutele de experienţe avute de-a lungul timpului, vă voi relata doar trei care conţin, în opinia mea, câteva lecţii practice.

Într-o zi, vizitam un bloc din centrul oraşului, la 10 minute de locul în care crescusem. O femeie de provenienţă chineză m-a invitat în casă şi i-am vândut un exemplar din Your Bible and You („Biblia ta şi tu”). Câţiva ani mai târziu, am aflat că devenise o membră activă a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Rezultatele pozitive apar adesea cu întârziere. O carte continuă să lucreze multă vreme după ce evanghelistul a plecat, căci Duhul Sfânt călăuzeşte mintea cititorilor pe măsură ce aceştia studiază. Îmi place să ştiu că toate cărţile pe care le-am vândut de-a lungul timpului sunt încă active sub călăuzirea Sa.

Într-un alt bloc, am vizitat o doamnă mai în vârstă. Era foarte amabilă, însă foarte deprimată, i-am vândut o revistă Semnele timpului şi m-am rugat împreună cu ea. Am fost foarte fericit când am aflat mai târziu, în timp ce vizitam Biserica Adventistă din zonă, că devenise membră a bisericii. Fără îndoială că influenţa bună a membrilor bisericii, a pastorilor şi cel mai probabil a canalelor media adventiste au lucrat împreună în viaţa ei. Cititul creează scânteia, iar focul porneşte atunci când sunt introduse şi alte influenţe bune. Literatura este esenţială în lucrarea de câştigare de suflete pentru Hristos.

Într-o zi, m-am apropiat de o poartă cam dărăpănată şi am strigat-o pe femeia care era pe verandă, iar ea m-a invitat înăuntru. După ce am intrat şi am înaintat câţiva metri, un doberman mare a venit alergând spre mine din cealaltă parte a casei. Dobermanii sunt cunoscuţi ca fiind nişte câini de pază de nădejde, iar acesta se ridica la înălţimea aşteptărilor! Am hotărât să „fiu curajos”, încrezător că Domnul mă va proteja. Femeia şi-a chemat câinele chiar la momentul potrivit. După ce am intrat în casă, doamna a făcut o comandă mare de cărţi. Paza lui Dumnezeu este uimitoare şi El foloseşte şi aceste situaţii pentru slava Lui.

Frank Williams, Trinidad şi Tobago

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor