Articolul precedentLucrarea Duhului Sfânt
  Articolul următorModelare prin exemplu

  Trei lecţii practice

  Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul. (Ioan 16:13)

  Am început să lucrez ca evanghelist cu literatură, în 1970, în apropierea casei mele, în Port of Spain, Trinidad, şi am făcut acest lucru 15 ani. Dintre sutele de experienţe avute de-a lungul timpului, vă voi relata doar trei care conţin, în opinia mea, câteva lecţii practice.

  Într-o zi, vizitam un bloc din centrul oraşului, la 10 minute de locul în care crescusem. O femeie de provenienţă chineză m-a invitat în casă şi i-am vândut un exemplar din Your Bible and You („Biblia ta şi tu”). Câţiva ani mai târziu, am aflat că devenise o membră activă a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Rezultatele pozitive apar adesea cu întârziere. O carte continuă să lucreze multă vreme după ce evanghelistul a plecat, căci Duhul Sfânt călăuzeşte mintea cititorilor pe măsură ce aceştia studiază. Îmi place să ştiu că toate cărţile pe care le-am vândut de-a lungul timpului sunt încă active sub călăuzirea Sa.

  Într-un alt bloc, am vizitat o doamnă mai în vârstă. Era foarte amabilă, însă foarte deprimată, i-am vândut o revistă Semnele timpului şi m-am rugat împreună cu ea. Am fost foarte fericit când am aflat mai târziu, în timp ce vizitam Biserica Adventistă din zonă, că devenise membră a bisericii. Fără îndoială că influenţa bună a membrilor bisericii, a pastorilor şi cel mai probabil a canalelor media adventiste au lucrat împreună în viaţa ei. Cititul creează scânteia, iar focul porneşte atunci când sunt introduse şi alte influenţe bune. Literatura este esenţială în lucrarea de câştigare de suflete pentru Hristos.

  Într-o zi, m-am apropiat de o poartă cam dărăpănată şi am strigat-o pe femeia care era pe verandă, iar ea m-a invitat înăuntru. După ce am intrat şi am înaintat câţiva metri, un doberman mare a venit alergând spre mine din cealaltă parte a casei. Dobermanii sunt cunoscuţi ca fiind nişte câini de pază de nădejde, iar acesta se ridica la înălţimea aşteptărilor! Am hotărât să „fiu curajos”, încrezător că Domnul mă va proteja. Femeia şi-a chemat câinele chiar la momentul potrivit. După ce am intrat în casă, doamna a făcut o comandă mare de cărţi. Paza lui Dumnezeu este uimitoare şi El foloseşte şi aceste situaţii pentru slava Lui.

  Frank Williams, Trinidad şi Tobago

  Trei lecţii practice - 2016. Am început să lucrez ca evanghelist cu literatură, în 1970, în apropierea casei mele, în Port of Spain, Trinidad, şi am făcut acest lucru 15 ani. Dintre sutele de experienţe avute de-a lungul timpului, vă voi relata doar trei care conţin, în opinia mea, câteva lecţii practice.
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...