Candidat pentru cer

Căci el este un vas pe care l-am ales ca să ducă Numele Meu înaintea neamurilor. (Faptele apostolilor 9:15)

Un bărbat care locuia într-un oraş din nordul Zambiei vizita barul în fiecare zi. Nu-l rata nici măcar o zi. De fiecare dată când intra în bar şi se punea pe băut, oamenii din jur începeau să numere sticlele de bere pe care le consuma. Ştiau exact câte sticle îl îmbătau. Când ajungea la acel număr, aceştia plecau, deoarece îi bătea pe toţi cei din jurul lui când era beat. Cei din oraş îi cunoşteau reputaţia, în special cei care frecventau acelaşi bar.

Într-o zi, Duhul Sfânt a călăuzit un evanghelist cu literatură să îl viziteze pe acest bărbat şi el a cumpărat un exemplar din Viaţa lui Iisus. Ce s-a întâmplat mai apoi a fost de-a dreptul remarcabil. Bărbatul a citit cartea din scoarţă în scoarţă. Şi, pentru că l-a întâlnit pe Isus pe paginile cărţii, a încetat să mai meargă la bar. Dar povestea nu se încheie aici. Bărbatul voia acum să participe la biserică, aşa că a căutat cea mai apropiată Biserică Adventistă de Ziua a Şaptea. După ce a găsit-o, a participat la serviciul de închinare în următorul Sabat.

Săracul om a stat singur pe bancă la biserică în acea zi, deoarece toţi oamenii din biserică auziseră despre el şi le era frică să se apropie de el. Dar în următorul Sabat, evanghelistul care îi vânduse cartea l-a recunoscut şi s-a aşezat lângă el. Treptat, oamenii au început să se împrietenească cu el şi, în cele din urmă, a fost botezat ca membru în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Dar binecuvântarea nu s-a oprit aici. Urmându-i exemplul, familia i s-a alăturat în noua lui experienţă spirituală.

Dumnezeu îi iubeşte pe toţi – chiar şi pe cei mai înrăiţi beţivi – şi El doreşte ca noi toţi să acceptăm darul mântuirii Sale, pentru a fi cu El în cer. Să căutăm ocaziile de a împărtăşi altora Cuvântul lui Dumnezeu, chiar şi cu cei care se simt cufundaţi adânc în păcat. Adesea, o carte este cea mai bună metodă de a ajunge la inimile oamenilor cu vestea bună a mântuirii.

Moses M. Banda, Zambia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video