Totul începe cu noi

Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un grăunte de muştar, pe care l-a luat un om şi l-a semănat în ţarina sa. Grăuntele acesta, in adevăr, este cea mai mică dintre toate seminţele, dar, după ce a crescut, este mai mare decât zarzavaturile şi se face un copac, aşa că păsările cerului vin şi îşi fac cuiburi în ramurile lui. (Matei 13:31,32)

În ultimii 10 ani am lucrat ca evanghelist cu literatură în Kârgâsztan. Sunt mama altor doi evanghelişti cu literatura, Liana şi Diana, iar soţul meu este pastor.

Într-o zi, am ajuns la o fabrică de băuturi spirtoase, unde se prepara alcool medicinal. Acolo am întâlnit-o pe Tatiana, contabila fabricii. După ce am prezentat cărţile, ea a cumpărat Viaţa lui Iisus şi un set de cărţi pentru copii. Aceste cărţi au lăsat o impresie adâncă asupra Tatianei şi a fiului ei şi au început să fie tot mai interesaţi de Dumnezeu şi de Biblie.

După o vreme, am vizitat-o pe Tatiana din nou. A fost foarte bucuroasă să mă vadă. Mi-a spus că îşi dorea să cumpere mai multe cărţi. De data aceasta, a cumpărat Tragedia veacurilor şi Atlasul biblic. A fost atât de încurajată de noile cărţi, încât dorea să spună tuturor angajaţilor despre ele. Când le-a calculat salariile, şi-a scris un bileţel, ca să îşi aducă aminte să le povestească tuturor de cărţile acelea interesante. Prin urmare, când le împărţea muncitorilor salariile, ea le spunea despre cărţi şi îi încuraja să le cumpere.

De același autor

Tatiana a aranjat ca eu să pot să îmi prezint cărţile în faţa muncitorilor din acea fabrică şi a mai făcut un lucru foarte neobişnuit – a reuşit să obţină o reducere, astfel încât angajaţii să îşi poată permite să cumpere cărţile. Fiul Tatianei a dus Atlasul biblic la şcoală şi a fost foarte fericit când profesoara s-a uitat prin el.

Ne rugăm ca Tatiana să îşi predea inima Domnului. Şi sunt şanse ca acest lucru să se întâmple curând.

Aşa se duce mai departe vestea bună a dragostei lui Dumnezeu. Lăsăm cărţi într-o casă, iar Cuvântul se răspândeşte la familie, vecini, colegi, studenţi şi alţii. Fiecare evanghelist cu literatură implicat în această lucrare binecuvântată nu trebuie să uite că noi lucrăm împreună cu marele învăţător, care ne conduce să împărtăşim Vestea bună. Să mergem înainte plini de credincioşie.

Valentina Devytkina, Kârgâsztan

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Totul începe cu noi - 2016. În ultimii 10 ani am lucrat ca evanghelist cu literatură în Kârgâsztan. Sunt mama altor doi evanghelişti cu literatura, Liana şi Diana, iar soţul meu este pastor. Într-o zi, am ajuns la o fabrică de băuturi spirtoase, unde se prepara alcool medicinal. Acolo am întâlnit-o pe Tatiana, contabila fabricii. După ce am prezentat cărţile... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.