Articolul precedentCucerind spre pierdere
  Articolul următorNeprihănirea este…

  Prin credinţă, nu prin vedere

  Pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere. (2 Corinteni 5:7)

  Isus a spus cât de necesar este să ne exercităm credinţa în Dumnezeu. Când trăim doar prin vedere, rezultatul va fi teamă, descurajare şi declin spiritual. Dar când viziunea ne este călăuzită de o credinţă puternică, succesul care ne va însoţi în munca noastră va fi mai mare. Experienţa mea ca evanghelist cu literatură demonstrează nevoia de a trăi prin credinţa în Isus.

  Cu doar câţiva ani în urmă, am fost rugat să merg în Otukpo ca evanghelist misionar. Pe lângă lucrarea de colportaj, trebuia să mă îngrijesc de biserica din Otukpo şi de o grupă afiliată bisericii, aflată la 65 de kilometri distanţă. Mediul de acolo, aşa cum îl vedeam eu, făcea ca locul acela să fie nepotrivit pentru o lucrare misionară de succes. Aproape că am refuzat să merg, dar apoi mi-am amintit de versetul care spune „că umblăm prin credinţă, nu prin vedere”.

  Mi-am început lucrarea într-una dintre instituţiile guvernamentale de învăţământ. Ca de obicei, am semnat în condica vizitatorilor şi am spus că aş vrea să mă întâlnesc cu directorul instituţiei, dar acesta nu era disponibil în acel moment. Apoi am simţit îndemnul să întreb care era următoarea persoană în funcţie, dar înainte de a întreba eu, am fost întrebat cu care din cei trei vicedirectori doresc să vorbesc. Am fost îndrumat spre vicedirectorul cadrelor profesorale.

  Am rostit o rugăciune în taină în drum spre biroul ei. M-a întâmpinat de parcă mă aştepta, i-am arătat cărţile şi am fost uimit să aud întrebarea ei:

  – Cine v-a spus că îmi doream astfel de cărţi?

  – Duhul lui Dumnezeu m-a condus la dumneavoastră.

  A rămas fără cuvinte preţ de câteva clipe. Apoi a făcut o comandă de cărţi în valoare de câteva mii de naira nigerieni, după care m-a prezentat altor membri ai personalului. Şi ei au făcut comenzi. Ea a prezentat cărţile noastre la atât de multe persoane, încât pot spune că un procent mare din vânzările mele se datorează ei.

  Dumnezeu a adus o reînviorare în biserica pe care o am în grijă. în ultimii doi ani, 45 de persoane L-au găsit pe Dumnezeu şi au fost botezate. Da, am descoperit prin experienţă personală că, într-adevăr, este voia Domnului să umblăm şi să lucrăm prin credinţă, şi nu doar prin vedere.

  Raphael C. Onyeobia, Nigeria

  Prin credinţă, nu prin vedere - 2016. Isus a spus cât de necesar este să ne exercităm credinţa în Dumnezeu. Când trăim doar prin vedere, rezultatul va fi teamă, descurajare şi declin spiritual. Dar când viziunea ne este călăuzită de o credinţă puternică, succesul care ne va însoţi în munca noastră va fi mai mare. Experienţa mea ca evanghelist cu literatură demonstrează...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...