Articolul precedentChiar mie?
  Articolul următorSfințirea este…

  Perseverează întotdeauna

  Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea… va fi fericit în lucrarea lui. (Iacov 1:25)

  În prima mea campanie de vară ca evanghelist cu literatură am fost foarte speriat. Aproape că nu am avut nicio experienţă şi eram într-un oraş mare, departe de familia mea. Îmi era teamă şi de eşec. Până la sfârşitul lunii decembrie, vândusem doar câteva reviste. Nici luna ianuarie nu pot spune că a fost mai rodnică. Ultima lună a campaniei a fost ca celelalte. În fiecare zi îmi prezentam materialele de 15-20 de ori. Mă rugam, studiam, predicam şi făceam tot ce trebuia, dar tot vindeam puţine cărţi. Cărţile şi revistele pe care reuşeam să le vând nu erau de ajuns nici să îmi acopere costurile pentru hrană şi cazare.

  Am plâns înaintea lui Dumnezeu, dar nu ştiam unde anume greşeam. Mai erau două zile din acea campanie şi L-am rugat pe Dumnezeu să mă ajute să vând cel puţin o carte. Am mers la lucru cu acelaşi entuziasm pe care l-am avut şi în prima azi, propunându-mi să ţin 20 de prezentări. La a treia vizită, m-a întâmpinat un domn politicos şi amabil, i-am arătat cartea No stress („Fără stres”). Mi-a spus că era exact ce avea nevoie pentru firma lui. Angajaţii lui erau stresaţi şi aveau performanţe slabe. M-a întrebat dacă pot să îi livrez 200 de exemplare ale cărţii în acea zi, la ora 4 după-amiaza. Mi-a dat adresa firmei şi mi-a spus că mă aşteaptă. M-am rugat pentru el şi mi-am luat rămas-bun.

  La biroul Asociaţiei pentru Sănătate, Educaţie şi Familie, nimănui nu-i venea să creadă. Nu vândusem nici măcar 10 cărţi în trei luni. Cum puteam acum să mă prezint cu o comandă de peste 200 de cărţi? Totuşi mi-au dat cărţile, iar directorul şi doi asistenţi au mers cu mine cu taxiul. Când am ajuns acolo, paznicul a luat cărţile şi ne-a îndrumat spre biroul managerului. Ne-a întâmpinat prietenos şi mi-a mulţumit că m-am ţinut de promisiune. Mi-a dat un cec pentru 2 400 de dolari – suma de care aveam nevoie pentru a-mi plăti şcoala, datoriile şi biletul de întoarcere la şcoală. Ba încă mi-au rămas 400 de dolari.

  Rezultatele au arătat că a meritat să perseverez până în ultima zi de campanie. Perseverenţa însăşi este o răsplată. Perseverează până la sfârşit în tot ce faci, în special în colportaj.

  Gualberto Mamani, Bolivia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...