El vede, aude şi îi pasă

Cel ce a sădit urechea s-ar putea să n-audă? Cel ce a întocmit ochiul s-ar putea să nu vadă? (Psalmii 94:9)

Una din clientele mele, o cunoştinţă mai veche, a suferit un atac cerebral în urma căruia nu mai poate vorbi, înghiţi sau folosi picioarele. O cunoşteam de mulţi ani şi a cumpărat multe cărţi de la mine. Când am văzut-o în acea stare, am început să înălţăm rugăciuni de mijlocire pentru ea, încrezându-ne în puterea vindecătoare a lui Dumnezeu. Eram convinşi că, datorită harului şi milei lui Dumnezeu, într-o zi, ea va fi vindecată. Aşa că am continuat să ne rugăm. Ea a ales să fie plină de veselie, în ciuda stării ei de sănătate, i-am mulţumit lui Dumnezeu că auzul nu îi fusese afectat, întotdeauna o vedeai cu zâmbetul pe faţă şi refuza cu îndârjire să se lasă cuprinsă de disperare.

Dar ce a adus-o în acea stare? A fost martoră la un atac brutal asupra fiului ei adolescent, săvârşit de nişte străini înarmaţi cu arme albe şi pan-gas (machete). Era neajutorată, dar a ţipat până a leşinat. Când s-a trezit, era într-o cameră de spital, la Secţia de terapie intensivă, în urma unui atac cerebral.

De același autor

În încercarea de a-şi reveni, cărţile pe care le cumpărase de la mine au fost o încurajare pentru ea. A fost atrasă în mod special de The Little Book of Encouragement („Cărticica mea cu încurajări”), Feeling God („Simţindu-L pe Dumnezeu”) şi The Incredible Power of Prayer („Puterea incredibilă a rugăciunii”). Şi-a dat seama că trebuia să depindă în totalitate de Dumnezeu dacă dorea să fie sănătoasă din nou. A perseverat în rugăciune.

După o vreme, au început să se vadă îmbunătăţiri şi, în cele din urmă, şi-a recăpătat sănătatea. Din nefericire, şi-a pierdut locul de muncă în învăţământ din cauză că lipsise din sala de clasă o perioadă atât de lungă. Totuşi nu a fost descurajată. Pe măsură ce şi-a recăpătat puterea, s-a întors la studii pentru a-şi obţine diploma de master.

Astăzi, spune că sfaturile pe care le-a aflat din cărţile noastre i-au dat curaj să se sprijine în totalitate pe Dumnezeu şi să pună în practică ce citea. E uimitor ce poate face Dumnezeu când ne încredem pe deplin în El! Creatorul, Cel care ne-a întocmit, ne aude, vede luptele prin care trecem şi îi face plăcere să răspundă la rugăciunile noastre.

Mary K. Nyamosi, Kenya

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

El vede, aude şi îi pasă - 2016. Una din clientele mele, o cunoştinţă mai veche, a suferit un atac cerebral în urma căruia nu mai poate vorbi, înghiţi sau folosi picioarele. O cunoşteam de mulţi ani şi a cumpărat multe cărţi de la mine. Când am văzut-o în acea stare, am început să... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.