Articolul precedentMisiunea îngerilor
  Articolul următorVegheaţi

  O recoltă neaşteptată

  El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui. (Psalmii 1:3)

  În anul 1983, am început să lucrez ca evanghelist cu literatură în Oaxaca, Mexic. împreună cu colegul meu voiam să vizităm o grădiniţă şi o şcoală, dar directoarea nu voia să ne lase să intrăm. Ne-a permis totuşi să ţinem o prezentare la poarta grădiniţei. Când a văzut calitatea cărţilor noastre, şi-a comandat cartea The Mother and the Child („Mama şi copilul”). Pe cuponul de comandă a observat o promoţie la cărţile The Bible Stories. L-a sunat pe soţul ei şi i-a spus:

  – Cred că sunt foarte bune cărţile acestea.

  – Da, ştiu. Acele cărţi sunt publicate de cei din religia mea, i-a răspuns el.

  – Ce religie? Eu te-am întâlnit la discotecă!

  – M-am născut într-o familie adventistă, i-a dat el răspunsul.

  I-am invitat apoi şi la biserică, iar ei au acceptat.

  Au venit într-un Sabat, dar au plecat imediat după încheierea predicii. Din fericire, au venit şi Sabatul următor, aşa că am putut să îi salut. Am început să îi vizităm acasă şi am început studii biblice cu ei, iar interesul lor creştea tot mai mult. Amândoi au ales să îl urmeze pe Isus şi au fost botezaţi.

  După ce am fost transferat în altă zonă, am pierdut legătura cu ei. Într-o zi, un pastor mi-a spus că îi întâlnise şi mi-au transmis salutări. El mi-a mai spus şi că soţul era acum implicat în lucrarea de colportaj.

  La doisprezece ani de la prima întâlnire, în timp ce participam la un congres pentru evangheliştii cu literatura în Mexico City, am zărit un bărbat care îmi părea cunoscut. Era chiar soţul directoarei acelei şcoli şi imediat a apărut şi ea. Nu m-au recunoscut niciunul. Dar când le-am spus cine sunt, ne-am bucurat împreună de bunătatea lui Dumnezeu. Doi ani mai târziu, i-am întâlnit din nou la Universitatea Loma Vista, unde studia Teologia. Ce bucurie! Binecuvântată să fie lucrarea prin literatură, căci ea „îşi dă rodul la vremea [ei]”. Să lucrăm cu ardoare, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu schimbă vieţi.

  Benjamin Rodriguez Gonzalez, Mexic

  O recoltă neaşteptată - 2016. În anul 1983, am început să lucrez ca evanghelist cu literatură în Oaxaca, Mexic. împreună cu colegul meu voiam să vizităm o grădiniţă şi o şcoală, dar directoarea nu voia să ne lase să intrăm. Ne-a permis totuşi să ţinem o prezentare la poarta grădiniţei. Când a văzut calitatea cărţilor noastre...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...