Articolul precedentMisiunea îngerilor
  Articolul următorVegheaţi

  O recoltă neaşteptată

  El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui. (Psalmii 1:3)

  În anul 1983, am început să lucrez ca evanghelist cu literatură în Oaxaca, Mexic. împreună cu colegul meu voiam să vizităm o grădiniţă şi o şcoală, dar directoarea nu voia să ne lase să intrăm. Ne-a permis totuşi să ţinem o prezentare la poarta grădiniţei. Când a văzut calitatea cărţilor noastre, şi-a comandat cartea The Mother and the Child („Mama şi copilul”). Pe cuponul de comandă a observat o promoţie la cărţile The Bible Stories. L-a sunat pe soţul ei şi i-a spus:

  – Cred că sunt foarte bune cărţile acestea.

  – Da, ştiu. Acele cărţi sunt publicate de cei din religia mea, i-a răspuns el.

  – Ce religie? Eu te-am întâlnit la discotecă!

  – M-am născut într-o familie adventistă, i-a dat el răspunsul.

  I-am invitat apoi şi la biserică, iar ei au acceptat.

  Au venit într-un Sabat, dar au plecat imediat după încheierea predicii. Din fericire, au venit şi Sabatul următor, aşa că am putut să îi salut. Am început să îi vizităm acasă şi am început studii biblice cu ei, iar interesul lor creştea tot mai mult. Amândoi au ales să îl urmeze pe Isus şi au fost botezaţi.

  După ce am fost transferat în altă zonă, am pierdut legătura cu ei. Într-o zi, un pastor mi-a spus că îi întâlnise şi mi-au transmis salutări. El mi-a mai spus şi că soţul era acum implicat în lucrarea de colportaj.

  La doisprezece ani de la prima întâlnire, în timp ce participam la un congres pentru evangheliştii cu literatura în Mexico City, am zărit un bărbat care îmi părea cunoscut. Era chiar soţul directoarei acelei şcoli şi imediat a apărut şi ea. Nu m-au recunoscut niciunul. Dar când le-am spus cine sunt, ne-am bucurat împreună de bunătatea lui Dumnezeu. Doi ani mai târziu, i-am întâlnit din nou la Universitatea Loma Vista, unde studia Teologia. Ce bucurie! Binecuvântată să fie lucrarea prin literatură, căci ea „îşi dă rodul la vremea [ei]”. Să lucrăm cu ardoare, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu schimbă vieţi.

  Benjamin Rodriguez Gonzalez, Mexic

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...