Un duh de dărnicie (1)

Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura. (Luca 6:38)

Ca metodă de a face misiune, eu obişnuiesc să cumpăr cutii întregi de cărţi şi să le dau gratuit pe cât posibil. Cărţile mele preferate sunt Tragedia Veacurilor şi Calea către Hristos. Când pastorul din biserica noastră a anunţat că Tragedia Veacurilor va fi cartea anului, am cumpărat mai multe exemplare şi le-am pus în dulapul pentru cărţi.

Într-o zi, compania la care lucrez aniversa cel de-al zecelea an de activitate. Duhul Sfânt m-a inspirat să dau cartea Tragedia Veacurilor fiecărui angajat. Compania noastră nu este foarte mare şi un pachet de cărţi aproape că a fost de ajuns. Fiecărei persoane i-am spus: „Te rog, primeşte această carte cu ocazia aniversării noastre.”

De Crăciun, am dat Viaţa lui Iisus tuturor angajaţilor companiei la care lucram. Apoi Domnul mi-a amintit că se apropia Paştele, iar El m-a inspirat să ofer Viaţa lui Iisus tuturor angajaţilor de la toate companiile din clădirea în care eram şi noi. Clădirea are patru etaje: o cantină la parter, o agenţie guvernamentală la primul şi al doilea etaj şi compania noastră la etajul patru.

În birou aveam doar câteva cărţi Viaţa lui Iisus. În vinerea dinaintea Paştelui, am simţit imboldul din partea Domnului să încep să dau cărţi celorlalţi angajaţi, dar m-am luat cu altele şi nu am făcut acest lucru. La sfârşitul zilei, m-am rugat şi am luat patru cărţi Viaţa lui Iisus cu mine ca să le duc la un birou de la etajul trei. De Paşte, celor de acolo le-am dat în dar „cea mai bună carte despre Isus Hristos”. Le-am explicat cât de important era să aflăm tot adevărul despre Dumnezeu pentru a şti ce aşteaptă El de la noi şi ce să aşteptăm noi de la El. Şi pentru că femeile de acolo au fost deschise să accepte cărţile, le-am dat şi Tragedia Veacurilor.

E uşor să oferi cărţi în dar, mult mai uşor decât să le vinzi. Plăcerea şi mulţumirea sunt mari şi nu se compară cu nimic altceva. Am experimentat chiar eu împlinirea minunatei făgăduinţe: „Daţi, şi vi se va da.”

Natalia Chebykina, Kazahstan

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor