Un duh de dărnicie (2)

Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura. (Luca 6:38)

Bucuria şi mulţumirea care vin în urma dăruirii cărţilor scrise de Ellen While este incomparabilă. De Paşte, Dumnezeu m-a inspirat să ofer în dar cartea Viaţa lui Iisus tuturor angajaţilor din clădirea de patru etaje în care este şi compania la care lucrez eu. După ce am oferit cartea unora dintre muncitori într-o zi de vineri, le-am cerut celor de la biserică să se roage pentru mine. Aveam în plan ca luni să continui să merg din birou în birou pentru a oferi Viaţa lui Iisus.

Un bărbat de la mine de la birou era foarte împotrivitor. Se supăra de fiecare dată când împărţeam cărţi. Aşa că m-am rugat, cerându-l lui Dumnezeu să îl ţină deoparte cumva pe acel bărbat. Când m-am întors luni la serviciu, bărbatului respectiv i s-a cerut să ţină locul unui şofer care ne îmbolnăvise. Apoi a avut o problemă urgentă la maşină şi a trebuit să plece. Când am văzut că Dumnezeu l-a trimis în altă parte, am luat Viaţa Iul Iisus şi am mers la etajul doi.

Intrând în primul birou, am spus: „Bună dimineaţa şi Paşte fericit! Vă rog să acceptaţi cadoul meu, cea mai bună carte despre Isus, după Biblie.” Toate doamnele au primit cartea. În următorul birou erau trei doamne, care iniţial nu au vrut să o accepte, dar Dumnezeu a convins-o pe una din ele. O carte i-am dat-o portarului şi alta, şoferului care aştepta pe hol. Unul dintre ei a spus: „Aş vrea să aflu mai multe despre Hristosul vostru.” Apoi am dus patru cărţi bucătarilor de la cantină.

Când am ajuns la birourile managerilor unei agenţii guvernamentale, am simţit îndrumarea specială a Domnului. În biroul unuia dintre asociaţi, am dat o carte Viaţa lui Iisus şi o Tragedia Veacurilor. Spre surprinderea mea, el a spus că de ceva vreme era interesat să afle istoria lui Isus şi a fost bucuros să primească acele cărţi.

Am vizitat apoi un alt manager şi am fost surprinsă să aud că deja avea o Biblie şi că e încântat să citească şi aceste cărţi. Acum mai trebuia să îl vizitez pe cel de-al patrulea manager.

Natalia Chebykina, Kazakhstan

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video