Un duh de dărnicie (3)

Daţi, şi vi se va da; ba încă vise va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura. (Luca 6:38)

După ce am oferit deja în dar Viaţa lui Iisus şi Tragedia Veacurilor managerilor agenţiei guvernamentale din clădirea în care lucram şi eu, rămăsese să mai dau cărţi celui de-al patrulea manager. El era cel mai important din agenţie şi îmi era puţin teamă să vorbesc cu el. Încercasem deja de trei ori să îl vizitez, dar de fiecare dată secretara lui mi-a spus că era ocupat sau că nu era la birou.

Dar Domnul m-a îndemnat stăruitor să mă întorc. „Doamne, de ce să merg la el? Dacă mă dă afară sau, chiar mai rău, compania mea va avea de suferit din cauza mea? Dar Doamne, dacă Tu doreşti ca eu să merg, voi merge. Umple-i inima cu Duhul Sfânt ca să accepte aceste cărţi valoroase.”

Răspunsul lui Dumnezeu părea să fie: „Du-te – va primi cărţile!” Mă întrebam dacă răspunsul venea din partea Domnului, dar am mers şi a patra oară. Secretara care era de obicei la birou lipsea de această dată. O altă doamnă stătea în locul ei şi mi-a spus să intru. Când am intrat în birou, am spus: „Deoarece e Pastele acum, vreţi să acceptaţi în dar cea mai bună carte despre Isus Hristos şi o carte despre evenimentele finale?” Bărbatul a zâmbit, a luat cărţile şi mi-a mulţumit. Am ieşit din biroul lui uimită, fericită şi binecuvântată! Simţeam aprobarea lui Dumnezeu pentru ceea ce făcusem.

În duminica Paştelui, le-am dat Viaţa lui Iisus câtorva vecini şi aproape tuturor vânzătorilor din magazinele din preajma casei. Am dat această carte şi Tragedia Veacurilor la alte cinci persoane. Am avut ocazia să îi ofer câteva cărţi şi directorului de la şcoala băiatului meu şi femeii care predă cursul de hobby-uri.

Întotdeauna am câteva cărţi de Ellen White în biroul meu. Nu sunt bogată, dar când am început să cumpăr cărţi şi să le ofer oamenilor, am simţit o mare binecuvântare financiară. Frigiderul meu este mereu plin şi salariul meu a fost mărit. Am simţit împlinirea făgăduinţei minunate: „Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună.”

Şi tu poţi crede în această făgăduinţă!

Natalia Chebykina, Kazakhstan

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor