Articolul precedentÎn umbra crucii
  Articolul următorDupă 20 de ani…

  Conlucrători cu Isus

  Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)

  Într-o zi, m-am apropiat de un bărbat care îşi spăla maşina în faţa casei. Spre surprinderea mea, m-a întrebat curios: „Ce ai în geantă?” L-am întrebat dacă nu puteam discuta mai pe larg înăuntru şi, foarte prietenos, m-a invitat să intru. Romeo Arboleda m-a prezentat soţiei lui, Maiou, şi celor trei copii ai lor, Froilan, Charl şi Jashin. Apoi mi-a spus că soţia lui se rugase la Dumnezeu să trimită un mesager care să le împărtăşească adevărul Bibliei.

  Înainte de a pleca de la ei, au cumpărat seria de cărţi The Bible Stories, promiţând să continue cu studii biblice personale. Am fost de acord şi cu bucurie le-am făcut cunoştinţă cu Esther Belga, o soră adventistă din Manila, care a continuat studiile biblice împreună cu ei.

  Au trecut de atunci douăzeci şi trei de ani. Participam de curând la o convenţie de sănătate în oraşul Cebu. Un bărbat a venit la mine, m-a salutat şi m-a întrebat:

  – Bună, frate Jhun! Mă mai recunoaşteţi?

  S-a prezentat: Romeo Arboleda. Dintr-odată, ca un flash, mi-am amintit de el, din acele vremuri dragi din primii ani în lucrarea de colportaj. Apoi a început să îmi povestească istoria convertirii lui.

  Inima mea se bucură când mă gândesc cât de miraculos se îmbină cuvântul scris cu întâlnirile obişnuite şi produc un rezultat veşnic. Sunt încântat să ştiu că evangheliştii cu literatura au un rol în schimbarea inimilor şi a câştigării de suflete, atunci când ei îl lasă pe Dumnezeu să îi ajute să împărtăşească vestea bună a mântuirii acestei lumi.

  „Mandatul Mântuitorului, dat ucenicilor, îi cuprinde pe toţi credincioşii, până la sfârşitul timpului. Toţi cei la care a ajuns inspiraţia cerească sunt învestiţi să vestească Evanghelia. Toţi cei care primesc viaţa lui Hristos sunt chemaţi să lucreze pentru mântuirea semenilor lor. Pentru această lucrare a luat fiinţă biserica şi toţi cei care preiau asupra lor angajamentele ei sacre sunt, prin aceasta, invitaţi să fie conlucrători cu Hristos” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 466).

  Ce privilegiu nobil să slujim ca „împreună-lucrători cu Hristos”!

  Jhun F. De Jonggoy, Filipine

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...