Alungat de două ori

Dar în urmă, şi-a zis: Totuşi, pentru că văduva aceasta mă tot necăjeşte, îi voi face dreptate, ca să nu tot vină să-mi bată capul. (Luca 18:4,5)

Într-o zi, făceam colportaj la câteva birouri din zona vămii. După trei vânzări, supraveghetorul-şef m-a observat şi m-a alungat de acolo. Am plecat fără a spune vreun cuvânt, chiar dacă nu reuşisem să strâng banii de la clienţi. M-am rugat pentru acea situaţie, iar după trei zile, m-am întors acolo, am strâns banii şi am mai făcut încă trei vânzări. Apoi supraveghetorul m-a alungat din nou.

Acum mă întrebam ce să fac de data aceasta. Oare să mă întorc la acele birouri din nou sau nu? Ce ar vrea Dumnezeu să fac? Când mă rugam, am simţit că Dumnezeu avea un scop pentru care mă dusese acolo şi am hotărât să mă întorc. Tocmai vândusem alte trei cărţi, dar m-am gândit că poate va fi de ajutor cuiva dacă mă întorc. Aşa că am luat ce aveam mai bun şi m-am întors la acele birouri, unde am început să prezint cărţile. Bărbatul care mă alungase înainte de două ori m-a auzit şi a trimis un poliţist să mă escorteze spre biroul lui. Când am zărit ofiţerul de poliţie, mi s-a făcut puţin teamă. Spre surprinderea mea, am aflat că supraveghetorul dorea să mă vadă, pentru că voia să cumpere şi el nişte cărţi! Pentru că deja avusese ocazia să se uite peste nişte cărţi pe care colegii lui le cumpăraseră, acum dorea şi el să cumpere câteva, l-am vândut din cărţile pe care le aveam cu mine, iar pe altele le-a comandat. De atunci mi s-a permis să intru cu cărţi în acele birouri şi să le prezint angajaţilor de acolo. Astfel lucrarea lui Dumnezeu a prosperat.

Acel bărbat mi-a devenit acum client fidel şi un cititor înfocat al cărţilor noastre. Nu după multă vreme, s-a convertit şi a cerut botezul. Acum este membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi prezbiter local într-una din bisericile noastre.

Îl laud pe Dumnezeu pentru minunea pe care a făcut-o, transformân-du-l pe acest om la fel ca pe Saul din Tars, care i-a persecutat pe primii creştini. Când a primit lumina adevărului, el a devenit un evanghelist puternic, pe care îl cunoaştem ca apostolul Pavel. Sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru că m-a trimis înapoi a treia oară. Numele Lui fie lăudat!

Florimo Mulumba, Republica Democrată Congo

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor