Fă-ţi partea cu credincioşie

Nu ţin în inima mea îndurarea Ta, ci vestesc adevărul Tău şi mântuirea Ta şi nu ascund bunătatea şi credincioşia Ta în adunarea cea mare. (Psalmii 40:10)

Yasuaki Takeyam a întâlnit o asistentă medicală de la spitalul local, în timp ce făcea colportaj pe insula Okinawa. După ce i-a prezentat mai multe materiale creştine, ea şi-a făcut abonament la revista Semnele Timpului în limba japoneză. După obiceiul lui, Yasuaki a menţinut legătura cu ea, vizitându-şi clienta în fiecare an, timp de zece ani, şi de fiecare dată ea şi-a reînnoit abonamentul. Unul din beneficiile abonamentelor la reviste este că vizitele făcute pentru a urmări progresul îţi permit să menţii legătura, care se transformă într-o relaţie de încredere şi prietenie.

După ce a colaborat cu această asistentă timp de zece ani, el a aflat că nu mai lucra la spital ca asistentă. Au trecut alţi zece ani. Apoi, într-o zi, a zărit-o în timp ce vizita nişte case în zona unei grădiniţe ce aparţinea unei biserici. Era acolo pentru a-şi vizita nepotul.

Yasuaki a mers imediat spre ea şi aceasta l-a recunoscut. După toţi acei ani, prietenia lor a fost reluată de unde rămăsese. Au avut o discuţie frumoasă şi ea şi-a reînnoit cu bucurie abonamentul. Îi lipsise revista!

Se întâlneau adesea când asistenta venea să participe la evenimentele organizate la grădiniţa unde mergea nepotul ei. După o vreme, ea a cerut să se întâlnească cu pastorul bisericii adventiste locale. La scurt timp după aceea, a început să frecventeze regulat biserica şi să urmeze studii biblice, iar curând a cerut să fie botezată.

Prin exemplul său, Yasuaki ne învaţă importanţa şi necesitatea părtăşiei şi rugăciunii neîncetate. Credincioşia lui a izbutit şi puterea cuvântului scris continuă să dăinuie.

Yasuaki Takeyama, Japonia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video