Rob bun şi credincios

Stăpânul său i-a zis:„Bine, rob bun şi credincios… intră în bucuria stăpânului tău.” (Matei 25:21)

La început, Julian a întâmpinat multe provocări. Deşi era atras de lucrarea cu publicaţii, el l-a cerut stăruitor lui Dumnezeu să îi dea un semn care să-i confirme chemarea de a fi evanghelist cu literatură. După cum Dumnezeu a trimis îngeri pentru a le spune păstorilor unde îl vor găsi pe Isus în Betleem, aşa şi Julian credea că poate primi un semn şi s-a rugat ca Dumnezeu să-i trimită pe cineva la el acasă să cumpere o carte.

Nu după multă vreme, o femeie a venit pe strada lui Julian, mergând din casă în casă, de parcă ar fi căutat ceva. Când a ajuns în dreptul casei lui, ea a întrebat: „Aceasta este casa bărbatului care vinde cărţi?” şi a cumpărat Tragedia Veacurilor. Julian a ştiut astfel că Dumnezeu l-a chemat.

Julian lucra plin de sârguinţă şi era foarte bine organizat. Folosindu-se de setul de cărţi Step Fast Lifestyle, a ţinut prezentări în centre de sănătate, bănci şi birouri guvernamentale. A fost des invitat să ţină seminare de sănătate şi despre viaţa de familie. Dumnezeu Se foloseşte de personalitatea plăcută a lui Julian şi de pasiunea sa pentru lucrare pentru a-şi face prieteni cu uşurinţă şi astfel el îi conduce pe mulţi dintre clienţii săi spre Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea.

Julian vede şi recunoaşte faptul că Domnul l-a ajutat să creeze şi să-şi îmbunătăţească aceste metode:

În fiecare dimineaţă, el se roagă pentru călăuzirea, protecţia şi aprobarea lui Dumnezeu.

De același autor

Mai întâi citeşte el cărţile pe care le prezintă.

Îşi stabileşte ţinte pentru fiecare an, împărţite în semestre, luni, săptămâni, zile şi ore.

Munceşte mult şi nu pleacă de pe câmpul de lucru până nu îşi atinge obiectivul.

Întotdeauna le oferă un cadou clienţilor lui o carte spirituală, la fiecare achiziţie nouă.

Julian îi ajută pe studenţi să obţină banii pentru taxa de şcolarizare şi îi ajută pe colportori să-şi obţină legitimaţia. Fie ca Julian şi mulţi alţi evanghelişti cu literatură din întreaga lume să îl audă curând pe Mântuitorul nostru spunând: „Bine, rob bun şi credincios!”

Judith Smith, Caraibe

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Rob bun şi credincios - 2016. La început, Julian a întâmpinat multe provocări. Deşi era atras de lucrarea cu publicaţii, el l-a cerut stăruitor lui Dumnezeu să îi dea un semn care să-i confirme chemarea de a fi evanghelist cu literatură. După cum Dumnezeu a trimis îngeri pentru a... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.