Articolul precedentFundamentul victoriei
  Articolul următorPas cu pas

  Adu-ţi aminte de coroană

  Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Său şi a închis gura leilor, care nu mi-au făcut niciun rău. (Daniel 6:22)

  Un tânăr a venit din satul său în oraşul Dhaka pentru a câştiga ceva bănuţi. Tatăl său era un fermier sărac şi nu câştiga suficient pentru a-i întreţine pe cei şase copii ai săi, aşa că l-a trimis pe fiul cel mare la oraş să câştige bani. Aici, tânărul a străbătut străzile în căutarea unei slujbe, dar în zadar. Într-o zi, un străin i-a dat o broşură mică, intitulată What You Ought to Do to Have Salvation („Ce trebuie să faci pentru a primi mântuirea”). Băiatul a sorbit fiecare cuvânt şi l-a contactat pe acel străin în aceeaşi zi. Acesta i-a oferit un loc de muncă. Trebuia să distribuie acele broşuri tuturor caselor din sat. Nu era deloc uşor. Să promovezi creştinismul într-o ţară musulmană poate fi riscant. Lucrătorii au fost împărţiţi în două grupuri de câte patru persoane şi trimişi în zone diferite să împartă broşuri. Curând, oamenii au început să vorbească despre creştinii din satul lor, care „încercau să convertească musulmanii la creştinism”. Într-o perioadă scurtă, la boxele de la moschee s-a auzit ordinul de a-i prinde pe creştini şi de a-i lega.

  S-a format un grup de indivizi care i-au prins pe lucrători şi i-au bătut fără milă, chiar în incinta moscheii. Musulmanii voiau să îi îngroape de vii, după rugăciunea de la amiază, aşa că au săpat un mormânt. Echipa se ruga în taină. Le era teamă, dar se încredeau în Domnul. Şi, pentru că liderii religioşi urlau la boxe, incitând oamenii să îi omoare, sute de săteni au venit pentru a urmări pedeapsa aplicată. Nu se ştie cum, dar nişte oficialităţi de la guvern au aflat ce se întâmpla şi au ajuns la fix pentru a-i salva pe băieţi şi a-i duce înapoi în Dhaka.

  Eu am fost unul din acei băieţi. După acel incident, am studiat Biblia în mod sincer şi acum sunt membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. De atunci, m-am dedicat lucrării de colportaj. Mă rog ca Dumnezeu să continue să mă folosească.

  Ca şi Daniel din vechime, poate că va trebui să înfruntăm moartea. Dumnezeu poate să ne elibereze, dar chiar dacă El ar permite ca viaţa noastră să slujească drept mărturie prin moarte, El ne-a făgăduit viaţa veşnică.„Fii credincios”, a spus Isus, „şi îţi voi da cununa vieţii” (Apocalipsa 2:10).

  Prodeep Bairagee, Bangladesh

  Adu-ţi aminte de coroană - 2016. Un tânăr a venit din satul său în oraşul Dhaka pentru a câştiga ceva bănuţi. Tatăl său era un fermier sărac şi nu câştiga suficient pentru a-i întreţine pe cei şase copii ai săi, aşa că l-a trimis pe fiul cel mare la oraş să câştige bani. Aici, tânărul a străbătut străzile în căutarea unei slujbe, dar...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...