Articolul precedentÎnzestrat de Dumnezeu
  Articolul următorUltima călătorie

  Dumnezeu face să crească

  Eu am sădit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească, aşa că nici cel ce sădeşte, nici cel ce udă nu sunt nimic, ci Dumnezeu, care face să crească. (1 Corintei 3:6,7)

  Ca de obicei, mi-am instalat standul în centrul oraşului Chişinău şi am pus cărţile pe masă. După-amiază, un cuplu tânăr a venit pe la stand.

  – Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie vă oferă cărţi despre un stil de viaţă sănătos. Numele meu este Sasha, am spus eu, întinzându-le mâna.

  – Numele meu este Renat, iar ea e soţia mea, Diana, a răspuns tânărul. Ne plimbam prin oraş şi am hotărât să ne uităm şi la cărţile tale.

  Mi-am continuat prezentarea, arătându-le cărţile în timp ce vorbeam. Le-au plăcut, dar nu aveam suficienţi bani pentru a le cumpăra. Când le-am arătat setul Conflictul veacurilor, mi-au spus că citiseră Biblia şi au fost pe la diverse confesiuni. Au cumpărat Tragedia Veacurilor şi mi-au promis că se vor întoarce pentru a cumpăra şi alte cărţi, când le va permite bugetul.

  În următoarea zi, am fost chemat să plec în sudul Moldovei, împreună cu un grup de zece evanghelişti cu literatura. În timp ce eram plecat, Renat şi Diana au venit să mă caute. Şi, pentru că nu m-au găsit, au mers la alt stand, al lui Dima, unde se vindeau aceleaşi cărţi. El le-a vorbit despre Hristos, despre Biblie şi despre biserica rămăşiţei. Apoi le-a dat adresa pastorului local al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

  După ce m-am întors, Renat şi Diana mi-au spus că îl întâlniseră pe pastorul adventist, care locuia în aceeaşi clădire în care locuiau şi ei, cu două etaje mai jos.

  O săptămână mai târziu, Renat şi Diana au venit la mine la masă, împreună cu părinţii lor. A fost o vizită frumoasă şi mi-au spus că întâlniseră un alt frate din biserică, iar el i-a invitat să participe la Biserica Adventistă din Chişinău, i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru ce se întâmpla în viaţa lor. în timp, au parcurs câteva studii biblice şi s-au hotărât să se boteze.

  Eu am plantat sămânţa, alţii au udat-o şi cu toţii ne-am rugat ca Dumnezeu să deschidă ochii acestui cuplu tânăr să vadă adevărul lui Dumnezeu. El a răspuns rugăciunilor noastre prin lucrarea Duhului Sfânt, care „a făcut să crească” sămânţa cărţilor noastre.

  Aleksandr Shevchenko, Republica Moldova

  Dumnezeu face să crească - 2016. Mi-am continuat prezentarea, arătându-le cărţile în timp ce vorbeam. Le-au plăcut, dar nu aveam suficienţi bani pentru a le cumpăra. Când le-am arătat setul Conflictul veacurilor, mi-au spus că citiseră Biblia şi au fost pe la diverse confesiuni. Au cumpărat Tragedia Veacurilor şi mi-au promis că...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...