Dumnezeu face să crească

Eu am sădit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească, aşa că nici cel ce sădeşte, nici cel ce udă nu sunt nimic, ci Dumnezeu, care face să crească. (1 Corintei 3:6,7)

Ca de obicei, mi-am instalat standul în centrul oraşului Chişinău şi am pus cărţile pe masă. După-amiază, un cuplu tânăr a venit pe la stand.

– Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie vă oferă cărţi despre un stil de viaţă sănătos. Numele meu este Sasha, am spus eu, întinzându-le mâna.

– Numele meu este Renat, iar ea e soţia mea, Diana, a răspuns tânărul. Ne plimbam prin oraş şi am hotărât să ne uităm şi la cărţile tale.

Mi-am continuat prezentarea, arătându-le cărţile în timp ce vorbeam. Le-au plăcut, dar nu aveam suficienţi bani pentru a le cumpăra. Când le-am arătat setul Conflictul veacurilor, mi-au spus că citiseră Biblia şi au fost pe la diverse confesiuni. Au cumpărat Tragedia Veacurilor şi mi-au promis că se vor întoarce pentru a cumpăra şi alte cărţi, când le va permite bugetul.

De același autor

În următoarea zi, am fost chemat să plec în sudul Moldovei, împreună cu un grup de zece evanghelişti cu literatura. În timp ce eram plecat, Renat şi Diana au venit să mă caute. Şi, pentru că nu m-au găsit, au mers la alt stand, al lui Dima, unde se vindeau aceleaşi cărţi. El le-a vorbit despre Hristos, despre Biblie şi despre biserica rămăşiţei. Apoi le-a dat adresa pastorului local al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

După ce m-am întors, Renat şi Diana mi-au spus că îl întâlniseră pe pastorul adventist, care locuia în aceeaşi clădire în care locuiau şi ei, cu două etaje mai jos.

O săptămână mai târziu, Renat şi Diana au venit la mine la masă, împreună cu părinţii lor. A fost o vizită frumoasă şi mi-au spus că întâlniseră un alt frate din biserică, iar el i-a invitat să participe la Biserica Adventistă din Chişinău, i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru ce se întâmpla în viaţa lor. în timp, au parcurs câteva studii biblice şi s-au hotărât să se boteze.

Eu am plantat sămânţa, alţii au udat-o şi cu toţii ne-am rugat ca Dumnezeu să deschidă ochii acestui cuplu tânăr să vadă adevărul lui Dumnezeu. El a răspuns rugăciunilor noastre prin lucrarea Duhului Sfânt, care „a făcut să crească” sămânţa cărţilor noastre.

Aleksandr Shevchenko, Republica Moldova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Dumnezeu face să crească - 2016. Mi-am continuat prezentarea, arătându-le cărţile în timp ce vorbeam. Le-au plăcut, dar nu aveam suficienţi bani pentru a le cumpăra. Când le-am arătat setul Conflictul veacurilor, mi-au spus că citiseră Biblia şi au fost pe la diverse confesiuni. Au cumpărat Tragedia Veacurilor şi mi-au promis că... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.