Articolul precedentÎnzestrat de Dumnezeu
  Articolul următorUltima călătorie

  Dumnezeu face să crească

  Eu am sădit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească, aşa că nici cel ce sădeşte, nici cel ce udă nu sunt nimic, ci Dumnezeu, care face să crească. (1 Corintei 3:6,7)

  Ca de obicei, mi-am instalat standul în centrul oraşului Chişinău şi am pus cărţile pe masă. După-amiază, un cuplu tânăr a venit pe la stand.

  – Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie vă oferă cărţi despre un stil de viaţă sănătos. Numele meu este Sasha, am spus eu, întinzându-le mâna.

  – Numele meu este Renat, iar ea e soţia mea, Diana, a răspuns tânărul. Ne plimbam prin oraş şi am hotărât să ne uităm şi la cărţile tale.

  Mi-am continuat prezentarea, arătându-le cărţile în timp ce vorbeam. Le-au plăcut, dar nu aveam suficienţi bani pentru a le cumpăra. Când le-am arătat setul Conflictul veacurilor, mi-au spus că citiseră Biblia şi au fost pe la diverse confesiuni. Au cumpărat Tragedia Veacurilor şi mi-au promis că se vor întoarce pentru a cumpăra şi alte cărţi, când le va permite bugetul.

  În următoarea zi, am fost chemat să plec în sudul Moldovei, împreună cu un grup de zece evanghelişti cu literatura. În timp ce eram plecat, Renat şi Diana au venit să mă caute. Şi, pentru că nu m-au găsit, au mers la alt stand, al lui Dima, unde se vindeau aceleaşi cărţi. El le-a vorbit despre Hristos, despre Biblie şi despre biserica rămăşiţei. Apoi le-a dat adresa pastorului local al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

  După ce m-am întors, Renat şi Diana mi-au spus că îl întâlniseră pe pastorul adventist, care locuia în aceeaşi clădire în care locuiau şi ei, cu două etaje mai jos.

  O săptămână mai târziu, Renat şi Diana au venit la mine la masă, împreună cu părinţii lor. A fost o vizită frumoasă şi mi-au spus că întâlniseră un alt frate din biserică, iar el i-a invitat să participe la Biserica Adventistă din Chişinău, i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru ce se întâmpla în viaţa lor. în timp, au parcurs câteva studii biblice şi s-au hotărât să se boteze.

  Eu am plantat sămânţa, alţii au udat-o şi cu toţii ne-am rugat ca Dumnezeu să deschidă ochii acestui cuplu tânăr să vadă adevărul lui Dumnezeu. El a răspuns rugăciunilor noastre prin lucrarea Duhului Sfânt, care „a făcut să crească” sămânţa cărţilor noastre.

  Aleksandr Shevchenko, Republica Moldova

  Dumnezeu face să crească - 2016. Mi-am continuat prezentarea, arătându-le cărţile în timp ce vorbeam. Le-au plăcut, dar nu aveam suficienţi bani pentru a le cumpăra. Când le-am arătat setul Conflictul veacurilor, mi-au spus că citiseră Biblia şi au fost pe la diverse confesiuni. Au cumpărat Tragedia Veacurilor şi mi-au promis că...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...