Dumnezeu face să crească

Eu am sădit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească, aşa că nici cel ce sădeşte, nici cel ce udă nu sunt nimic, ci Dumnezeu, care face să crească. (1 Corintei 3:6,7)

Ca de obicei, mi-am instalat standul în centrul oraşului Chişinău şi am pus cărţile pe masă. După-amiază, un cuplu tânăr a venit pe la stand.

– Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie vă oferă cărţi despre un stil de viaţă sănătos. Numele meu este Sasha, am spus eu, întinzându-le mâna.

– Numele meu este Renat, iar ea e soţia mea, Diana, a răspuns tânărul. Ne plimbam prin oraş şi am hotărât să ne uităm şi la cărţile tale.

Mi-am continuat prezentarea, arătându-le cărţile în timp ce vorbeam. Le-au plăcut, dar nu aveam suficienţi bani pentru a le cumpăra. Când le-am arătat setul Conflictul veacurilor, mi-au spus că citiseră Biblia şi au fost pe la diverse confesiuni. Au cumpărat Tragedia Veacurilor şi mi-au promis că se vor întoarce pentru a cumpăra şi alte cărţi, când le va permite bugetul.

În următoarea zi, am fost chemat să plec în sudul Moldovei, împreună cu un grup de zece evanghelişti cu literatura. În timp ce eram plecat, Renat şi Diana au venit să mă caute. Şi, pentru că nu m-au găsit, au mers la alt stand, al lui Dima, unde se vindeau aceleaşi cărţi. El le-a vorbit despre Hristos, despre Biblie şi despre biserica rămăşiţei. Apoi le-a dat adresa pastorului local al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

După ce m-am întors, Renat şi Diana mi-au spus că îl întâlniseră pe pastorul adventist, care locuia în aceeaşi clădire în care locuiau şi ei, cu două etaje mai jos.

O săptămână mai târziu, Renat şi Diana au venit la mine la masă, împreună cu părinţii lor. A fost o vizită frumoasă şi mi-au spus că întâlniseră un alt frate din biserică, iar el i-a invitat să participe la Biserica Adventistă din Chişinău, i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru ce se întâmpla în viaţa lor. în timp, au parcurs câteva studii biblice şi s-au hotărât să se boteze.

Eu am plantat sămânţa, alţii au udat-o şi cu toţii ne-am rugat ca Dumnezeu să deschidă ochii acestui cuplu tânăr să vadă adevărul lui Dumnezeu. El a răspuns rugăciunilor noastre prin lucrarea Duhului Sfânt, care „a făcut să crească” sămânţa cărţilor noastre.

Aleksandr Shevchenko, Republica Moldova

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor