Slava lui Dumnezeu

   

  Ei vor lăuda căile Domnului, căci mare este slava Domnului! (Psalmii 138:5)

  Într-o zi de luni, eram împreună cu Rodrigo şi conduceam spre oraşul în care urma să facem colportaj în perioada lunilor de vară. Eu eram liderul grupului, iar Rodrigo era la prima experienţă ca evanghelist cu literatură. Călătorind împreună, l-am ascultat plin de încântare pe prietenul meu care îmi povestea cum făcuse Dumnezeu minuni în familia lui şi cum le conducea El zilnic pe soţia şi fetiţele lui. L-am întrebat care sunt aşteptările Lui de la această primă campanie. Nu voi uita niciodată răspunsul lui.

  După ce am văzut tot ce a făcut Dumnezeu pentru familia mea, vreau doar să văd ce va face El în continuare.

  Rodrigo nu ştia ce-l aşteaptă, dar era convins de măreţia lucrării Domnului.

  Am ajuns în Noetinger, Argentina, un oraş fără prezenţă adventistă. Dumnezeu îi alesese pe Rodrigo şi pe cei din familia sa, împreună cu Santiago, să fie purtătorii Săi de cuvânt. Evangheliştii cu literatură au început bată la uşi. Au trecut câteva zile, iar vrăjmaşul a pus în calea lor nenumărate piedici. Dar Duhul lui Dumnezeu era prezent în fiecare zi şi le dădea putere să prezinte mesajul speranţei.

  Două luni mai târziu, Santiago şi Rodrigo se întâlneau cu mai mult de 35 de persoane pentru studii biblice şi continuau să vândă cărţi şi reviste.

  La scurtă vreme după aceea, au început să se întâlnească cu unii oameni acasă la ei, formând un grup de studiu al Bibliei.

  Vara s-a încheiat, iar evangheliştii cu literatură trebuiau să plece acum din oraş. Dar grupul mic format a continuat să se întâlnească în fiecare Sabat pentru a studia Biblia şi a se închina lui Dumnezeu. Patru săptămâni mai târziu, biserica din Noetinger avea 17 membri, care îşi predaseră viaţa In mâna Domnului prin botez.

  Slava lui Dumnezeu întrece imaginaţia noastră! În mila Sa nemărginită, El ne permite să vedem minuni în fiecare experienţă a credinţei. Planurile lui Dumnezeu sunt cu mult mai mari decât ale noastre. Încrede-te pe deplin în transcendenţa lucrării tale, deoarece, aşa cum scria Ellen White, „fiecăruia care se oferă Domnului pentru slujire, fără a reţine ceva, i se dă putere pentru obţinerea unor rezultate nemăsurat de mari” (Mărturii pentru comunitate, voi. 7, p. 30).

  Miguel Angel Roeyes, Argentina

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...