Dumnezeu le-a schimbat planurile

Eu sunt dator şi grecilor, şi barbarilor, şi celor învăţaţi, şi celor neînvăţaţi. Am o vie dorinţă să vă vestesc Evanghelia vouă, celor din Roma. (Romani 1:14,15)

Şase evanghelişti cu literatură, împreună cu liderul lor, Emmie Namondwe, plănuiau să organizeze o campanie de colportaj la aproximativ 40 de kilometri depărtare de capitala Lilongwe. Plănuiau să vândă cărţi în timpul zilei, iar seara să ţină o serie de întâlniri în două localităţi.

Cu două zile înainte de plecare, Emmie a aflat că locaţia pentru una dintre întâlnirile planificate trebuia schimbată. S-a găsit un loc nou şi întâlnirile au început la timp în cele două sate, Ching’anga şi Vizimba.

Campania de vânzare şi întâlnirile de seară continuau, dar circumstanţele într-unul din sate s-au schimbat din cauza unei înmormântări. O rudă apropiată a conducătorului din sat murise şi acesta a cerut ca întâlnirile să fie suspendate pentru două zile. Auzind de această schimbare, un conducător dintr-un sat vecin i-a rugat să ţină întâlniri în satul lui timp de două zile. Echipa a fost de acord şi, după ce s-au încheiat cele două zile de întâlniri, conducătorul satului le-a cerut să continue. Au acceptat bucuroşi şi această invitaţie, dar au continuat şi întâlnirile din Vizimba, ţinând astfel prezentări în trei locaţii.

De același autor

Dumnezeu nu doar că a schimbat planurile pentru echipa de evanghelişti cu literatură – El le-a dezvoltat. La sfârşitul întâlnirilor, 26 de persoane au fost botezate în cel de-al treilea sat, inclusiv conducătorul satului. Acesta era pastorul unei biserici apostolice şi decizia sa de a deveni adventist i-a influenţat pe unii membri să se alăture Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

La scurtă vreme, s-a deschis acolo o şcoală, au început cursurile Vocea Profeţiei şi un bărbat pe nume Naphtali a început să ţină studii biblice. El nu participase la nicio întâlnire, dar a studiat cu credincioşie lecţiile biblice şi a primit botezul. Imediat după aceea s-a format o biserică nouă, membrii ei întâlnindu-se în hambarul lui Naphtali. Toate acestea, datorită lucrării evangheliştilorcu literatură.

Folosindu-se chiar şi de circumstanţe triste, Dumnezeu a putut ajunge la mai mulţi oameni cu adevărurile Sale speciale din Biblie, prin cuvântul scris şi vorbit.

Goodwell Nakawole, Malawi

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Dumnezeu le-a schimbat planurile - 2016. Şase evanghelişti cu literatură, împreună cu liderul lor, Emmie Namondwe, plănuiau să organizeze o campanie de colportaj la aproximativ 40 de kilometri depărtare de capitala Lilongwe. Plănuiau să vândă cărţi în timpul zilei, iar seara să... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.