Articolul precedentPentru că ești prețios…
  Articolul următorNu ești singur

  Dumnezeu le-a schimbat planurile

  Eu sunt dator şi grecilor, şi barbarilor, şi celor învăţaţi, şi celor neînvăţaţi. Am o vie dorinţă să vă vestesc Evanghelia vouă, celor din Roma. (Romani 1:14,15)

  Şase evanghelişti cu literatură, împreună cu liderul lor, Emmie Namondwe, plănuiau să organizeze o campanie de colportaj la aproximativ 40 de kilometri depărtare de capitala Lilongwe. Plănuiau să vândă cărţi în timpul zilei, iar seara să ţină o serie de întâlniri în două localităţi.

  Cu două zile înainte de plecare, Emmie a aflat că locaţia pentru una dintre întâlnirile planificate trebuia schimbată. S-a găsit un loc nou şi întâlnirile au început la timp în cele două sate, Ching’anga şi Vizimba.

  Campania de vânzare şi întâlnirile de seară continuau, dar circumstanţele într-unul din sate s-au schimbat din cauza unei înmormântări. O rudă apropiată a conducătorului din sat murise şi acesta a cerut ca întâlnirile să fie suspendate pentru două zile. Auzind de această schimbare, un conducător dintr-un sat vecin i-a rugat să ţină întâlniri în satul lui timp de două zile. Echipa a fost de acord şi, după ce s-au încheiat cele două zile de întâlniri, conducătorul satului le-a cerut să continue. Au acceptat bucuroşi şi această invitaţie, dar au continuat şi întâlnirile din Vizimba, ţinând astfel prezentări în trei locaţii.

  Dumnezeu nu doar că a schimbat planurile pentru echipa de evanghelişti cu literatură – El le-a dezvoltat. La sfârşitul întâlnirilor, 26 de persoane au fost botezate în cel de-al treilea sat, inclusiv conducătorul satului. Acesta era pastorul unei biserici apostolice şi decizia sa de a deveni adventist i-a influenţat pe unii membri să se alăture Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea.

  La scurtă vreme, s-a deschis acolo o şcoală, au început cursurile Vocea Profeţiei şi un bărbat pe nume Naphtali a început să ţină studii biblice. El nu participase la nicio întâlnire, dar a studiat cu credincioşie lecţiile biblice şi a primit botezul. Imediat după aceea s-a format o biserică nouă, membrii ei întâlnindu-se în hambarul lui Naphtali. Toate acestea, datorită lucrării evangheliştilorcu literatură.

  Folosindu-se chiar şi de circumstanţe triste, Dumnezeu a putut ajunge la mai mulţi oameni cu adevărurile Sale speciale din Biblie, prin cuvântul scris şi vorbit.

  Goodwell Nakawole, Malawi

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...