Cuvinte pe care nu le voi uita niciodată

Iată pe munţi picioarele solului care vesteşte pacea! (Naum 1:15)

Într-o după-amiază de vineri, în luna septembrie, mă gândeam că sosise vremea să îmi închei activitatea de colportaj pentru acea zi, Sabatul urmând să înceapă în câteva ore. Aveam totuşi sentimentul că încă nu era momentul să mă opresc, aşa că am hotărât să mai merg pe la câteva magazine, unul dintre ele fiind o patiserie. Când femeia de acolo a observat că eu vindeam cărţi, a dat din cap în semn de refuz şi mi-a spus:

– Nu vreau nimic – mergi mai departe.

– Cărţile mele nu sunt nişte cărţi obişnuite. Vă puteţi uita prin ele fără nicio obligaţie, i-am răspuns eu politicos.

Aceste cuvinte au dezarmat-o şi a început să le răsfoiască. Înainte de a termina, a intrat un client, iar femeia mi-a mulţumit că i le-am arătat şi că nu doreşte nimic. Dar eu nu voiam să plec înainte ca ea să apuce să se uite peste toate cărţile, aşa că i-am spus:

– Vă rog, serviţi clientul. Eu pot aştepta.

De același autor

După ce a plecat clientul, femeia s-a uitat şi la celelalte cărţi. S-a uitat mai atent la cartea Calea către Hristos. I-am vorbit despre acea carte şi părea foarte încântată. Am vorbit despre Isus, despre misiunea Lui, despre Biblie şi despre mântuirea pe care El ne-a asigurat-o prin jertfa Sa. A ascultat cu atenţie şi a pus foarte multe întrebări. De câteva ori clienţii au întrerupt discuţia noastră, dar de fiecare dată ea spunea:

– Dacă mai aveţi puţin timp, rămâneţi.

Treptat, am câştigat încrederea acelei doamne, iar ea mi-a spus câte ceva despre viaţa ei. Totuşi ea credea cu tărie că Dumnezeu nu o părăsise, în ciuda faptului că a mers adesea împotriva voii Lui. I-am vorbit despre caracterul lui Dumnezeu, despre dragostea şi preocuparea Sa pentru fiecare dintre noi. A hotărât atunci să-şi predea viaţa lui Dumnezeu. Apoi a rostit nişte cuvinte pe care nu le voi uita niciodată:

– Cred că Dumnezeu v-a trimis astăzi aici. Vă mulţumesc pentru mesaje şi pentru încurajări şi vă mulţumesc că nu aţi renunţat când am spus că nu vreau nimic.

Sunt recunoscătoare pentru faptul că Dumnezeu ne conduce la cei care vor asculta vestea bună despre Isus. Implică-te şi tu în această aventură! Nu există limită în lucrarea pe care o poate face Dumnezeu prin noi.

Nikola Grujic, Serbia (lucrează şi în Muntenegru)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Cuvinte pe care nu le voi uita niciodată - 2016. Într-o după-amiază de vineri, în luna septembrie, mă gândeam că sosise vremea să îmi închei activitatea de colportaj pentru acea zi, Sabatul urmând să înceapă în câteva ore. Aveam totuşi sentimentul că încă nu era momentul să mă opresc, aşa că am hotărât să... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.