Pune-ţi încrederea în Domnul

 

După cum este scris: „Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!” (Romani 10:15)

Fiind student într-o universitate de stat, încercam să vând cărţi în puţinul timp liber pe care îl aveam. Ca evanghelist cu literatură, Dumnezeu m-a binecuvântat cu multe experienţe palpitante. În luna martie a anului trecut, împreună cu un alt colportor, urma să facem prima călătorie de evanghelizare departe de casă. Am călătorit zece ore cu autobuzul pentru a ajunge la un oraş de pe malul mării, vizitat de mulţi turişti, dar unde nu erau decât foarte puţini membri adventişti.

În prima dimineaţă, ne-am bucurat de priveliştea frumoasă a mării şi ne-am rugat ca Dumnezeu să ne folosească în acea zi. După un mic dejun simplu, eram pregătiţi să ne întâlnim cu oamenii şi să le împărtăşim mesajul dragostei lui Dumnezeu, dar pe plajă nu erau decât foarte puţine persoane şi erau ocupaţi făcând sport. O oră mai târziu, pe plajă erau la fel de puţine persoane. Au început apoi să se adune nori negri, a început să bată un vânt puternic, iar valurile s-au făcut tot mai mari şi mai puternice. A plouat torenţial întreaga zi.

Spre sfârşitul zilei, am întâlnit în cele din urmă o persoană şi am putut să îi împărtăşim adevărurile Bibliei mai mult de o oră, iar aceasta a cumpărat o carte. În zilele următoare, am întâlnit mulţi oameni şi am avut ocazia să le vorbim despre dragostea lui Dumnezeu. Am vândut toate cărţile pe care le aveam cu noi şi am experimentat dragostea, protecţia şi providenţa lui Dumnezeu. Atunci am înţeles mai bine semnificaţia versetului care spune: „Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!” Sunt foarte multe persoane care au nevoie să audă Evanghelia.

Decizia de a deveni colportor în Vietnam este unul din cele mai bune lucruri pe care le-am făcut. Acolo am învăţat un lucru: cu cât provocarea este mai mare, cu atât rezultatele sunt mai frumoase. Vrem să vă cerem să vă rugaţi pentru lucrarea din Vietnam, pentru cei 80 de milioane de locuitori. Mai mult de jumătate dintre ei nu au auzit nimic despre mesajul adventist. Să ne punem dar încrederea noastră în Domnul şi El să ne ţină credincioşi chemării de a-l sluji Lui.

Le Bao Ngan, Vietnam

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video