Calea cea bună

  „Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” (Ieremia 6:16)

  Am crescut într-o familie catolică şi preţuiesc cu drag amintirile copilariei inocente, sub grija scumpei mele mame şi sub protecţia tatălui meu. Totuşi, în perioada adolescenţei, am intrat într-un mediu periculos şi au inceput problemele, care au continuat până pe la 50 de ani.

  În 2006, i-am promis lui Dumnezeu că voi face voia Lui. Am început sa îmi citesc vechea şi prăfuita Biblie, după serviciu sau la sfârşit de săptămână. Căutarea mea după adevăr m-a făcut să citesc multe cărţi creştine, inclusiv Viaţa lui Iisus şi Tragedia Veacurilor, pe care soţia mea le cumpărase de la un colportor în anul 1988. La acea vreme, mi s-a părut că Tragedia vracurilor era de-a dreptul jignitoare şi am aruncat cartea. Doar multele parafrazări din Biblie m-au împiedicat să o las pradă flăcărilor. Câţiva ani mai târziu, am încercat să o citesc din nou, dar aveam aceleaşi simţăminte negative ca în 1988. Diavolul a încercat din răsputeri să mă convingă să nu citesc cartea. Totuşi Duhul Sfânt continua să îmi vorbească, aşa că am citit-o toată- la început cu mari dificultăţi şi cu multă furie dar, în cele din urmă, cu o minte clară.

  De atunci am citit Tragedia Veacurilor din nou şi din nou. Ea m-a ajutat sa înţeleg Biblia şi m-a condus la pasajul din Ieremia 6:16-19, unde am găsit „calea cea bună” şi unde am descoperit adevărul despre Sabat. Nimeni nu mi-a predicat şi nimeni nu m-a convertit. Timp de aproape patru ani, casa mea îmi era şi biserică. În Sabat citeam Biblia, cântam cântări de laudă şi mă rugam. Duminica îmi continuam treburile. Ziua care a încununat această aventură cu Dumnezeu a fost ziua în care eu şi soţia mea, împreună cu cei patru copii ai noştri, am fost botezaţi, în octombrie 2011- ce zi glorioasă!

  Găsirea „căii celei bune” nu a fost uşoară la cei 60 de ani ai mei. Continui totuşi să mă rog pentru cei din familia mea care nu au descoperit încă bucuria acestui mesaj. Sunt recunoscător şi evanghelistului cu literatură care i-a vândut acele cărţi soţiei mele în urmă cu mulţi ani. Lăudat fie Domnul, căci El este Dumnezeul „căii celei bune”.

  Sheyin Nenda Kachim, Nigeria

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...