Călătorie alături de îngeri

  „Feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi, căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea faţa Tatălui Meu, care este în ceruri.” (Matei 18:10)

  Auzisem că la Colegiul de Ştiinţe şi Tehnologie al Universităţii Adventiste din Filipine li se oferea studenţilor posibilitatea de a lucra, aşa că am mers pentru a profita de ocazia de a câştiga bani în timp ce învăţam. Era o şansă uimitoare pentru mine, având o condiţie financiară precară. Mama mea murise când eram în clasa a patra. Tatăl meu trudea din greu, dar acest lucru era suficient doar pentru a hrăni familia.

  În timpul petrecut acolo, am întâlnit un colportor pe nume Antonio. Îl ascultam cu atenţie când îmi povestea cum Dumnezeu a fost credincios faţă de el în multe ocazii şi că El poate face şi imposibilul. Când mi-a adresat invitaţia să mă înscriu pentru a deveni evanghelist cu literatură, am spus în sinea mea: „Îţi mulţumesc, Doamne, şi pentru această şansă!”

  Am mers într-o călătorie în oraşul Banga. Voiam să fac colportaj la primărie. Aveam cam 50 de pesos în buzunar, iar drumul spre Banga costa 15 pesos. Acolo, un bătrânel m-a oprit şi mi-a cerut 5 pesos pentru biletul spre Koronadal. Ştiam că mă costă 15 pesos să mă întorc, aşa că i-am dat 20 de pesos, reţinând doar banii pentru întoarcere. Spre surprinderea mea, bătrânelul mi-a înapoiat 15 pesos, păstrând doar cât ceruse.

  Am avut o zi plină de succes făcând colportaj la primărie. M-am întors cu acelaşi microbuz cu care venisem de dimineaţă, iar la volan era aceeaşi femeie care condusese şi dimineaţă. Şi-a adus aminte de mine şi m-a întrebat: „Unde îţi sunt tovarăşii de drum? Eraţi şapte şi toţi în uniforme albe.”

  Am fost surprins pentru a doua oară în acea zi. Da, eram îmbrăcat cu o cămaşă albă şi pantaloni negri, dar călătoream singur. Aşa că i-am spus: „Nu mai era nimeni cu mine.” S-a uitat la mine cu neîncredere. Auzisem despre alţii că au avut astfel de experienţe, lucrând pentru Dumnezeu, şi sunt sigur că Dumnezeu a trimis îngeri să mă însoţească în acea călătorie, „ingerii cerului vă vor însoţi, pregătind calea.” (Evanghelizarea prin literatură, p. 22).

  Şi astăzi am rămas la fel de statornic în credinţă şi lucrez în continuare ca evanghelist cu literatură cu normă întreagă.

  Hernanie A. Momo, Filipine

  Călătorie alături de îngeri - 2016. Auzisem că la Colegiul de Ştiinţe şi Tehnologie al Universităţii Adventiste din Filipine li se oferea studenţilor posibilitatea de a lucra, aşa că am mers pentru a profita de ocazia de a câştiga bani în timp ce învăţam. Era o şansă uimitoare pentru...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.