Călătorie alături de îngeri

„Feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi, căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea faţa Tatălui Meu, care este în ceruri.” (Matei 18:10)

Auzisem că la Colegiul de Ştiinţe şi Tehnologie al Universităţii Adventiste din Filipine li se oferea studenţilor posibilitatea de a lucra, aşa că am mers pentru a profita de ocazia de a câştiga bani în timp ce învăţam. Era o şansă uimitoare pentru mine, având o condiţie financiară precară. Mama mea murise când eram în clasa a patra. Tatăl meu trudea din greu, dar acest lucru era suficient doar pentru a hrăni familia.

În timpul petrecut acolo, am întâlnit un colportor pe nume Antonio. Îl ascultam cu atenţie când îmi povestea cum Dumnezeu a fost credincios faţă de el în multe ocazii şi că El poate face şi imposibilul. Când mi-a adresat invitaţia să mă înscriu pentru a deveni evanghelist cu literatură, am spus în sinea mea: „Îţi mulţumesc, Doamne, şi pentru această şansă!”

Am mers într-o călătorie în oraşul Banga. Voiam să fac colportaj la primărie. Aveam cam 50 de pesos în buzunar, iar drumul spre Banga costa 15 pesos. Acolo, un bătrânel m-a oprit şi mi-a cerut 5 pesos pentru biletul spre Koronadal. Ştiam că mă costă 15 pesos să mă întorc, aşa că i-am dat 20 de pesos, reţinând doar banii pentru întoarcere. Spre surprinderea mea, bătrânelul mi-a înapoiat 15 pesos, păstrând doar cât ceruse.

Am avut o zi plină de succes făcând colportaj la primărie. M-am întors cu acelaşi microbuz cu care venisem de dimineaţă, iar la volan era aceeaşi femeie care condusese şi dimineaţă. Şi-a adus aminte de mine şi m-a întrebat: „Unde îţi sunt tovarăşii de drum? Eraţi şapte şi toţi în uniforme albe.”

Am fost surprins pentru a doua oară în acea zi. Da, eram îmbrăcat cu o cămaşă albă şi pantaloni negri, dar călătoream singur. Aşa că i-am spus: „Nu mai era nimeni cu mine.” S-a uitat la mine cu neîncredere. Auzisem despre alţii că au avut astfel de experienţe, lucrând pentru Dumnezeu, şi sunt sigur că Dumnezeu a trimis îngeri să mă însoţească în acea călătorie, „ingerii cerului vă vor însoţi, pregătind calea.” (Evanghelizarea prin literatură, p. 22).

Şi astăzi am rămas la fel de statornic în credinţă şi lucrez în continuare ca evanghelist cu literatură cu normă întreagă.

Hernanie A. Momo, Filipine

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video