Vindecarea unei inimi zdrobite

  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul (…) M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită.” (Isaia 61:1)

  Într-o zi, eram în San Fernando, în sudul Trinidadului, şi am ajuns în dreptul unei case, unde am strigat pentru a-mi anunţa prezenţa. Am auzit un glas şters din casă, spunând: „Intră, intră!” Părea că persoana suferă teribil. Am intrat, spunând că vin din partea ASEF. Am ajuns în dormitor, unde am găsit-o pe doamna Moore, o femeie în vârstă, care avea dureri mari. I-am observat imediat picioarele şi degetele inflamate şi pline de puroi, semne ale diabetului. Am încurajat-o, spunându-i cuvinte pline de compasiune, m-am rugat împreună cu ea şi i-am curăţat degetele de la picioare.

  Lucrarea medicală merge mână în mână cu evanghelizarea prin literatură. Ceea ce făceam în acel moment pentru doamna Moore era mai urgent decât prezentarea cărţilor. Înainte de a pleca, m-am rugat din nou lui Dumnezeu să intervină şi să îi vindece degetele. Mi-a mulţumit şi mi-a spus: „Dumnezeu mi-a trimis un înger!”

  În ziua următoare, am mers să văd ce face şi atunci mi-a spus că durerea o lăsase la câteva minute după ce plecasem eu, deşi uneori mai reapărea. Am mai vizitat-o după aceea şi, împrietenindu-ne, în discuţiile noastre îl menţiona uneori pe soţul ei, care aproape întotdeauna era „beat şi gălăgios”. Vecinii îl numeau „beţivul satului”. M-am rugat împreună cu ea pentru soţul ei. Când am întrebat-o dacă ar vrea să facem studii biblice, a fost de acord. Aşa că în fiecare duminică după-amiază, împreună cu un alt frate, studiam cu ea pe veranda casei ei. Soţul ei nu ni s-a alăturat niciodată, dar mai târziu am aflat că stătea în sufragerie şi asculta.

  În cele din urmă, domnul Moore s-a mai liniştit şi a încetat să mai consume alcool. Vecinii se întrebau acum ce anume produsese schimbarea. Când doamna Moore a cerut să fie botezată, spre surprinderea noastră, soţul ei care nu a stat cu noi la nici un studiu biblic, ne-a arătat că învăţase la fel de mult ca soţia lui. Şi el luase hotărârea de a fi botezat. În ziua stabilită, a venit cu un prosop în plus şi un schimb de haine şi a fost botezat împreună cu soţia lui.

  Oferirea de servicii medicale împreună cu lucrarea prin literatură seamănă mult cu lucrarea făcută de Hristos.

  Patricia Juba, Trinidad

  Vindecarea unei inimi zdrobite - 2016. Într-o zi, eram în San Fernando, în sudul Trinidadului, şi am ajuns în dreptul unei case, unde am strigat pentru a-mi anunţa prezenţa. Am auzit un glas şters din casă, spunând: „Intră, intră!” Părea că persoana suferă teribil. Am intrat, spunând că vin din partea...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...