Vindecarea unei inimi zdrobite

  „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul (…) M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită.” (Isaia 61:1)

  Într-o zi, eram în San Fernando, în sudul Trinidadului, şi am ajuns în dreptul unei case, unde am strigat pentru a-mi anunţa prezenţa. Am auzit un glas şters din casă, spunând: „Intră, intră!” Părea că persoana suferă teribil. Am intrat, spunând că vin din partea ASEF. Am ajuns în dormitor, unde am găsit-o pe doamna Moore, o femeie în vârstă, care avea dureri mari. I-am observat imediat picioarele şi degetele inflamate şi pline de puroi, semne ale diabetului. Am încurajat-o, spunându-i cuvinte pline de compasiune, m-am rugat împreună cu ea şi i-am curăţat degetele de la picioare.

  Lucrarea medicală merge mână în mână cu evanghelizarea prin literatură. Ceea ce făceam în acel moment pentru doamna Moore era mai urgent decât prezentarea cărţilor. Înainte de a pleca, m-am rugat din nou lui Dumnezeu să intervină şi să îi vindece degetele. Mi-a mulţumit şi mi-a spus: „Dumnezeu mi-a trimis un înger!”

  În ziua următoare, am mers să văd ce face şi atunci mi-a spus că durerea o lăsase la câteva minute după ce plecasem eu, deşi uneori mai reapărea. Am mai vizitat-o după aceea şi, împrietenindu-ne, în discuţiile noastre îl menţiona uneori pe soţul ei, care aproape întotdeauna era „beat şi gălăgios”. Vecinii îl numeau „beţivul satului”. M-am rugat împreună cu ea pentru soţul ei. Când am întrebat-o dacă ar vrea să facem studii biblice, a fost de acord. Aşa că în fiecare duminică după-amiază, împreună cu un alt frate, studiam cu ea pe veranda casei ei. Soţul ei nu ni s-a alăturat niciodată, dar mai târziu am aflat că stătea în sufragerie şi asculta.

  În cele din urmă, domnul Moore s-a mai liniştit şi a încetat să mai consume alcool. Vecinii se întrebau acum ce anume produsese schimbarea. Când doamna Moore a cerut să fie botezată, spre surprinderea noastră, soţul ei care nu a stat cu noi la nici un studiu biblic, ne-a arătat că învăţase la fel de mult ca soţia lui. Şi el luase hotărârea de a fi botezat. În ziua stabilită, a venit cu un prosop în plus şi un schimb de haine şi a fost botezat împreună cu soţia lui.

  Oferirea de servicii medicale împreună cu lucrarea prin literatură seamănă mult cu lucrarea făcută de Hristos.

  Patricia Juba, Trinidad

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...