Vindecarea unei inimi zdrobite

„Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul (…) M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită.” (Isaia 61:1)

Într-o zi, eram în San Fernando, în sudul Trinidadului, şi am ajuns în dreptul unei case, unde am strigat pentru a-mi anunţa prezenţa. Am auzit un glas şters din casă, spunând: „Intră, intră!” Părea că persoana suferă teribil. Am intrat, spunând că vin din partea ASEF. Am ajuns în dormitor, unde am găsit-o pe doamna Moore, o femeie în vârstă, care avea dureri mari. I-am observat imediat picioarele şi degetele inflamate şi pline de puroi, semne ale diabetului. Am încurajat-o, spunându-i cuvinte pline de compasiune, m-am rugat împreună cu ea şi i-am curăţat degetele de la picioare.

Lucrarea medicală merge mână în mână cu evanghelizarea prin literatură. Ceea ce făceam în acel moment pentru doamna Moore era mai urgent decât prezentarea cărţilor. Înainte de a pleca, m-am rugat din nou lui Dumnezeu să intervină şi să îi vindece degetele. Mi-a mulţumit şi mi-a spus: „Dumnezeu mi-a trimis un înger!”

În ziua următoare, am mers să văd ce face şi atunci mi-a spus că durerea o lăsase la câteva minute după ce plecasem eu, deşi uneori mai reapărea. Am mai vizitat-o după aceea şi, împrietenindu-ne, în discuţiile noastre îl menţiona uneori pe soţul ei, care aproape întotdeauna era „beat şi gălăgios”. Vecinii îl numeau „beţivul satului”. M-am rugat împreună cu ea pentru soţul ei. Când am întrebat-o dacă ar vrea să facem studii biblice, a fost de acord. Aşa că în fiecare duminică după-amiază, împreună cu un alt frate, studiam cu ea pe veranda casei ei. Soţul ei nu ni s-a alăturat niciodată, dar mai târziu am aflat că stătea în sufragerie şi asculta.

În cele din urmă, domnul Moore s-a mai liniştit şi a încetat să mai consume alcool. Vecinii se întrebau acum ce anume produsese schimbarea. Când doamna Moore a cerut să fie botezată, spre surprinderea noastră, soţul ei care nu a stat cu noi la nici un studiu biblic, ne-a arătat că învăţase la fel de mult ca soţia lui. Şi el luase hotărârea de a fi botezat. În ziua stabilită, a venit cu un prosop în plus şi un schimb de haine şi a fost botezat împreună cu soţia lui.

Oferirea de servicii medicale împreună cu lucrarea prin literatură seamănă mult cu lucrarea făcută de Hristos.

Patricia Juba, Trinidad

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video