Semănând sămânţa Evangheliei (2)

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” (Ieremia 29:11)

După ce a citit Tragedia Veacurilor, Musa dorea acum să împărtăşească mesajul acelei cărţi şi altora, dar cum? La acea vreme, Musa urma să obţină diploma de licenţă în agricultură. Trebuia să scrie o lucrare oficială intitulată: „Cum pot influenţa diferitele proporţii şi combinaţii de substanţe chimice creşterea culturilor de orez.” Din nefericire, supraveghetorul lui distrusese întregul răsad de orez. Musa trebuia să repete experimentul în timpul vacanţei de vară, dar nu mai avea bani pentru a finanţa proiectul. Gândindu-se la o modalitate de a ieşi din această încurcătură, prietenul lui, Daaku, i-a spus: „Musa, poţi fi evanghelist cu literatură cu jumătate de normă, aşa ca mine, şi poţi astfel să strângi banii de care ai nevoie pentru a-ţi finanţa proiectul.”

De același autor

Musa a acceptat ideea, iar Daaku l-a instruit. La încheierea programului universitar, el şi-a spus: „Am studiat cum să produc hrană ca agricultor. Oricine poate face acest lucru, însă doar un membru al bisericii rămăşiţei poate să împărtăşească mesajul întreitei solii îngereşti cu ajutorul paginilor scrise. Şi pentru că puţini oameni fac acest lucru, îmi voi dedica viaţa acestei lucrări.” Aşa că, după ce şi-a încheiat studiile, Musa a început să vândă cărţi pentru Dumnezeu, fiind colportor cu normă întreagă.
Rudele lui Musa au fost foarte tulburate de acest lucru. De ce ar alege o persoană cu o diplomă să „facă comerţ ambulant” cu cărţi, cum îi spuneau ei? Din nefericire, relaţia dintre Musa şi rudele lui s-a răcit, dar el a rămas credincios hotărârii lui. De-a lungul anilor, el a slujit ca evanghelist cu literatură, educator şi director de publicaţii la nivel de uniune. Rudele lui Musa au observat progresul lui în viaţă şi în cele din urmă au recunoscut că „Dumnezeu este cu el.”

Îl cunosc foarte bine pe Musa, pentru că eu sunt Musa! Dumnezeu este bun şi credincios. El a avut un plan pentru viaţa mea. El are planuri şi pentru viaţa ta. El vrea „să îţi dea un viitor şi o nădejde.”

Onaolapo Ajibade, Coasta de Fildeş

Comentariile sunt închise

Semănând sămânţa Evangheliei (2) 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.