Semănând sămânţa Evangheliei (2)

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” (Ieremia 29:11)

După ce a citit Tragedia Veacurilor, Musa dorea acum să împărtăşească mesajul acelei cărţi şi altora, dar cum? La acea vreme, Musa urma să obţină diploma de licenţă în agricultură. Trebuia să scrie o lucrare oficială intitulată: „Cum pot influenţa diferitele proporţii şi combinaţii de substanţe chimice creşterea culturilor de orez.” Din nefericire, supraveghetorul lui distrusese întregul răsad de orez. Musa trebuia să repete experimentul în timpul vacanţei de vară, dar nu mai avea bani pentru a finanţa proiectul. Gândindu-se la o modalitate de a ieşi din această încurcătură, prietenul lui, Daaku, i-a spus: „Musa, poţi fi evanghelist cu literatură cu jumătate de normă, aşa ca mine, şi poţi astfel să strângi banii de care ai nevoie pentru a-ţi finanţa proiectul.”

Musa a acceptat ideea, iar Daaku l-a instruit. La încheierea programului universitar, el şi-a spus: „Am studiat cum să produc hrană ca agricultor. Oricine poate face acest lucru, însă doar un membru al bisericii rămăşiţei poate să împărtăşească mesajul întreitei solii îngereşti cu ajutorul paginilor scrise. Şi pentru că puţini oameni fac acest lucru, îmi voi dedica viaţa acestei lucrări.” Aşa că, după ce şi-a încheiat studiile, Musa a început să vândă cărţi pentru Dumnezeu, fiind colportor cu normă întreagă.
Rudele lui Musa au fost foarte tulburate de acest lucru. De ce ar alege o persoană cu o diplomă să „facă comerţ ambulant” cu cărţi, cum îi spuneau ei? Din nefericire, relaţia dintre Musa şi rudele lui s-a răcit, dar el a rămas credincios hotărârii lui. De-a lungul anilor, el a slujit ca evanghelist cu literatură, educator şi director de publicaţii la nivel de uniune. Rudele lui Musa au observat progresul lui în viaţă şi în cele din urmă au recunoscut că „Dumnezeu este cu el.”

Îl cunosc foarte bine pe Musa, pentru că eu sunt Musa! Dumnezeu este bun şi credincios. El a avut un plan pentru viaţa mea. El are planuri şi pentru viaţa ta. El vrea „să îţi dea un viitor şi o nădejde.”

Onaolapo Ajibade, Coasta de Fildeş

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video