O întâlnire la plajă

„După aceea am văzut pogorându-se din cer un alt înger (…) cu glas tare şi a zis: A căzut, a căzut Babilonui cel mare! Apoi am auzit din cer un glas, care zicea: Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu.” (Apocalipsa 18:1,2,4)

În scrierile inspirate, suntem încurajaţi să folosim fiecare ocazie pentru a vesti întreita solie îngerească. Colportorii studenţi din România au slujit cu succes în staţiunile de pe malul Mării Negre în fiecare vară, timp de zece ani, incluzând şi mesajul sănătăţii în lucrarea noastră.

Într-o zi, am întâlnit o familie aflată în vacanţă şi le-am măsurat tensiunea arterială şi indicele de grăsime. Au apreciat foarte mult lucrarea noastră. Au cumpărat o carte de sănătate şi un exemplar din Tragedia veacurilor. Mai târziu, am aflat că soţul era administratorul unei mari biserici protestante. Am avut o discuţie frumoasă cu ei, iar soţia lui a pus multe întrebări care indicau o profunzime spirituală şi interes pentru Biblie.

Cinci ani mai târziu, desfăşuram o campanie de evanghelizare în Timişoara. Intr-un Sabat, eram în biserică, împărtăşind cu fraţii mărturii din lucrare şi încurajându-i pe membri să se implice în lucrarea de colportaj. La finalul programului, stând la uşă să salut oamenii, am văzut o femeie cu un zâmbet larg pe faţă apropiindu-se de mine. Când a ajuns la mine, mi-a spus:

– Sabat fericit! Vă mai amintiţi de mine?

De același autor

Apoi mi-am amintit de familia ei cu care m-am întâlnit pe plajă.

– Sunteţi doamna Iby, nu-i aşa? i-am spus eu. Ce surpriză!

– Da, Mihai, a răspuns ea. Acum sunt sora ta de credinţă. Am fost botezată în urmă cu un an şi sunt membră a acestei biserici. Tragedia Veacurilor m-a ajutat să înţeleg adevărul despre Sabat. La început am avut unele îndoieli, dar sunt bucuroasă că Dumnezeu m-a chemat în biserica Sa.

Mi-a cerut să mă rog pentru ca soţul şi copiii ei să fie şi ei dispuşi să urmeze toate adevărurile Bibliei.
Ce altceva poate aduce o bucurie mai mare decât să vezi cum Cuvântul puternic al lui Dumnezeu atinge vieţi, schimbă minţi şi îi conduce pe oameni să fie în armonie cu voia Sa? O bucurie curată însoţeşte scena care îi prezintă pe copiii lui Dumnezeu, răspunzând chemării de a se uni în credinţă.

Mihai Goran, Romania

Comentariile sunt închise

O întâlnire la plajă 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.