Primit de un înger

„Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea?” (Evrei 1:14)

Într-o zi, până la amiază, nu vândusem nici o carte. Neavând bani de mâncare, am continuat să lucrez. Am prezentat cărţile până după-amiază, dar nimeni nu voia să cumpere. Eram obosit, gura îmi era uscată. M-am aşezat pe o bancă şi mă gândeam la cele întâmplate, întrebându-mă cum aveam să parcurg cei 15 kilometri până acasă.

Meditând la făgăduinţele lui Dumnezeu, am hotărât să continui să lucrez până când Domnul mă va binecuvânta cu cel puţin o vânzare. Era deja ora 6 seara. Am bătut la o uşă şi a apărut un domn. M-am recomandat, dar nu a avut răbdare să asculte prezentarea cărţilor. Bărbatul a dispărut în casă şi, când s-a întors, avea o armă în mână! A tras un foc în aer şi a strigat la mine să mă opresc. Am luat-o la fugă cât de repede am putut.

Am ajuns într-un parc şi m-am aşezat pe o bancă, hotărând că acea zi de lucru se încheiase. Aşa că am început să parcurg cei 15 kilometri pe jos, întrebându-mă unde era Dumnezeu în toate aceste experienţe.

De același autor

Aproape că se întunecase când am ajuns în oraşul Sacaba. Apoi am văzut o croitorie în care încă lucra o doamnă. Ceva mi-a spus să intru şi să mai prezint cărţile pentru o ultimă dată în acea zi. M-a ascultat cu amabilitate vorbind despre cărţile de sănătate şi despre cele spirituale pe care le aveam cu mine. Fără să ezite, a cumpărat întreaga colecţie. Am plecat de la magazin foarte fericit. Acum aveam bani să îmi plătesc drumul până acasă. I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru binecuvântarea primită şi am hotărât să îi mulţumesc şi femeii în următoarea zi. Când am ajuns acasă, am adormit şi m-am odihnit plin de pace.

În următoarea zi, m-am întors la atelierul de croitorie, dar acesta nu mai era acolo. Am întrebat, dar oamenii îmi spuneau că acolo nu era aşa ceva. Am întrebat şi de femeie, dar nimeni nu o cunoştea.

Apoi mi-am dat seama că probabil un înger m-a primit şi mi-a cumpărat cărţile. I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru intervenţia Sa, pentru că mi-a oferit o experienţă atât de minunată, care m-a încurajat să continui în colportaj.

Continuă să lupţi – Dumnezeu ne dă biruinţă, deoarece aceasta este lucrarea Sa. Nu am nici o îndoială că îngerii sunt alături de noi în fiecare zi.

Federico Escarzo, Bolivia

Comentariile sunt închise

Primit de un înger 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.