„Unde e prietena ta?”

  „Un înger al Dumnezeului al căruia sunt eu şi căruia îi slujesc mi s-a arătat azi-noapte.” (Faptele Apostolilor 27:23)

  Încă o zi de colportaj. Programul de vară din 2010 se apropia de final. Sosise deja amiaza, iar eu nu vândusem nimic. Eram obosită, dar am hotarât să continui. Am ajuns la o casă, am bătut la uşă, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am bătut din nou şi un bătrânel a venit la uşă:

  – Bună ziua, domnule! Am venit să vă vizitez! i-am spus eu.

  – Da, intră, te rog!

  M-a tratat ca pe un prieten. M-a invitat să iau loc, iar eu l-am întrebat cum era viaţa lui. Mi-a spus că se odihnea din cauza piciorului. Mi-a spus că nu putea face foarte multe până nu se vindeca.

  – Vă veţi face bine curând, nu vă îngrijoraţi, l-am asigurat eu. Doar câte un pas şi nu vă forţaţi prea tare.

  – Da, ai dreptate, mi-a răspuns el calm.

  S-a ridicat şi mi-a adus biscuiţi şi lapte. Am fost surprinsă. Părea fericit de vizita mea. Apoi am aflat că nu îi plăcea să fie singur, aşa că i-am promis că mă voi întoarce să îl vizitez. Înainte de a pleca, i-am dat o carte Signs of Hope (”Semne de speranţă”).

  Câteva zile mai târziu, m-am întors pentru a-l vizita. M-a întrebat:

  – Unde e prietena ta?

  I-am spus că nu era cu mine în acea zi, dar apoi mi-am amintit că prietena mea nu fusese cu mine nici la vizita anterioară. Am fost surprinsă şi contrariată. Pe cine a văzut cu mine? Dar nu am avut curaj să îl întreb despre cine vorbea. Din nou m-a invitat în casă şi am vorbit o vreme.

  La plecare, i-am spus că nu puteam să-l mai vizitez şi de aceea îi lăsasem cartea, ca să afle mai multe despre Dumnezeu. Începuse să o citească.

  – Mi-ar plăcea nespus să aflu mai multe despre Dumnezeul acesta pe care îl cunoşti şi tu, mi-a spus el. Tu şi prietena ta sunteţi sincere şi umile. Pot citi asta pe feţele voastre.

  M-am rugat pentru recuperarea lui, după care am plecat.

  Cred că „prietena” pe care bătrânelul o văzuse a fost îngerul meu şi acum am convingerea că, ori de câte ori sunt în colportaj, sunt însoţită de el. Astfel de întâlniri ne ajută să ne dăm seama că această lucrare are aprobarea cerului şi putem fi siguri de prezenţa îngerilor.

  Ivette Choque Condori, America de Sud

  „Unde e prietena ta?” - 2016. Încă o zi de colportaj. Programul de vară din 2010 se apropia de final. Sosise deja amiaza, iar eu nu vândusem nimic. Eram obosită, dar am hotarât să continui. Am ajuns la o casă, am bătut la uşă, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am bătut din nou şi un bătrânel a venit la uşă:
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...