„Unde e prietena ta?”

„Un înger al Dumnezeului al căruia sunt eu şi căruia îi slujesc mi s-a arătat azi-noapte.” (Faptele Apostolilor 27:23)

Încă o zi de colportaj. Programul de vară din 2010 se apropia de final. Sosise deja amiaza, iar eu nu vândusem nimic. Eram obosită, dar am hotarât să continui. Am ajuns la o casă, am bătut la uşă, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am bătut din nou şi un bătrânel a venit la uşă:

– Bună ziua, domnule! Am venit să vă vizitez! i-am spus eu.

– Da, intră, te rog!

M-a tratat ca pe un prieten. M-a invitat să iau loc, iar eu l-am întrebat cum era viaţa lui. Mi-a spus că se odihnea din cauza piciorului. Mi-a spus că nu putea face foarte multe până nu se vindeca.

– Vă veţi face bine curând, nu vă îngrijoraţi, l-am asigurat eu. Doar câte un pas şi nu vă forţaţi prea tare.

– Da, ai dreptate, mi-a răspuns el calm.

S-a ridicat şi mi-a adus biscuiţi şi lapte. Am fost surprinsă. Părea fericit de vizita mea. Apoi am aflat că nu îi plăcea să fie singur, aşa că i-am promis că mă voi întoarce să îl vizitez. Înainte de a pleca, i-am dat o carte Signs of Hope (”Semne de speranţă”).

Câteva zile mai târziu, m-am întors pentru a-l vizita. M-a întrebat:

– Unde e prietena ta?

I-am spus că nu era cu mine în acea zi, dar apoi mi-am amintit că prietena mea nu fusese cu mine nici la vizita anterioară. Am fost surprinsă şi contrariată. Pe cine a văzut cu mine? Dar nu am avut curaj să îl întreb despre cine vorbea. Din nou m-a invitat în casă şi am vorbit o vreme.

La plecare, i-am spus că nu puteam să-l mai vizitez şi de aceea îi lăsasem cartea, ca să afle mai multe despre Dumnezeu. Începuse să o citească.

– Mi-ar plăcea nespus să aflu mai multe despre Dumnezeul acesta pe care îl cunoşti şi tu, mi-a spus el. Tu şi prietena ta sunteţi sincere şi umile. Pot citi asta pe feţele voastre.

M-am rugat pentru recuperarea lui, după care am plecat.

Cred că „prietena” pe care bătrânelul o văzuse a fost îngerul meu şi acum am convingerea că, ori de câte ori sunt în colportaj, sunt însoţită de el. Astfel de întâlniri ne ajută să ne dăm seama că această lucrare are aprobarea cerului şi putem fi siguri de prezenţa îngerilor.

Ivette Choque Condori, America de Sud

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video