„Unde e prietena ta?”

  „Un înger al Dumnezeului al căruia sunt eu şi căruia îi slujesc mi s-a arătat azi-noapte.” (Faptele Apostolilor 27:23)

  Încă o zi de colportaj. Programul de vară din 2010 se apropia de final. Sosise deja amiaza, iar eu nu vândusem nimic. Eram obosită, dar am hotarât să continui. Am ajuns la o casă, am bătut la uşă, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am bătut din nou şi un bătrânel a venit la uşă:

  – Bună ziua, domnule! Am venit să vă vizitez! i-am spus eu.

  – Da, intră, te rog!

  M-a tratat ca pe un prieten. M-a invitat să iau loc, iar eu l-am întrebat cum era viaţa lui. Mi-a spus că se odihnea din cauza piciorului. Mi-a spus că nu putea face foarte multe până nu se vindeca.

  – Vă veţi face bine curând, nu vă îngrijoraţi, l-am asigurat eu. Doar câte un pas şi nu vă forţaţi prea tare.

  – Da, ai dreptate, mi-a răspuns el calm.

  S-a ridicat şi mi-a adus biscuiţi şi lapte. Am fost surprinsă. Părea fericit de vizita mea. Apoi am aflat că nu îi plăcea să fie singur, aşa că i-am promis că mă voi întoarce să îl vizitez. Înainte de a pleca, i-am dat o carte Signs of Hope (”Semne de speranţă”).

  Câteva zile mai târziu, m-am întors pentru a-l vizita. M-a întrebat:

  – Unde e prietena ta?

  I-am spus că nu era cu mine în acea zi, dar apoi mi-am amintit că prietena mea nu fusese cu mine nici la vizita anterioară. Am fost surprinsă şi contrariată. Pe cine a văzut cu mine? Dar nu am avut curaj să îl întreb despre cine vorbea. Din nou m-a invitat în casă şi am vorbit o vreme.

  La plecare, i-am spus că nu puteam să-l mai vizitez şi de aceea îi lăsasem cartea, ca să afle mai multe despre Dumnezeu. Începuse să o citească.

  – Mi-ar plăcea nespus să aflu mai multe despre Dumnezeul acesta pe care îl cunoşti şi tu, mi-a spus el. Tu şi prietena ta sunteţi sincere şi umile. Pot citi asta pe feţele voastre.

  M-am rugat pentru recuperarea lui, după care am plecat.

  Cred că „prietena” pe care bătrânelul o văzuse a fost îngerul meu şi acum am convingerea că, ori de câte ori sunt în colportaj, sunt însoţită de el. Astfel de întâlniri ne ajută să ne dăm seama că această lucrare are aprobarea cerului şi putem fi siguri de prezenţa îngerilor.

  Ivette Choque Condori, America de Sud

  „Unde e prietena ta?” - 2016. Încă o zi de colportaj. Programul de vară din 2010 se apropia de final. Sosise deja amiaza, iar eu nu vândusem nimic. Eram obosită, dar am hotarât să continui. Am ajuns la o casă, am bătut la uşă, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am bătut din nou şi un bătrânel a venit la uşă:
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...