Parteneriat încheiat în cer

 

„Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine.” (Apocalipsa 3:20)

Frecventez Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Goma din anul 1994 şi sunt colportor din 1997. La început, soţul meu, care frecventa Biserica Baptistă, nu era încântat de ideea ca eu să car atâtea cărţi grele. Dar, după multe rugăciuni, a ajuns să aprecieze lucrarea cu cărţi şi o numea „o lucrare nobilă”. l-am dat şi lui câteva cărţi, cum ar fi Adevărul despre Sabat şi Calea către Hristos. Când s-a deschis postul nostru de radio în Goma, asculta împreună cu mine unele programe religioase.

Totuşi, într-o emisiune, prezentatorul a oferit 1.000 de dolari celui care avea să vină cu un verset biblic prin care să demonstreze că duminica este adevăratul Sabat. Soţul meu i-a întrebat pe pastorii lui dacă puteau găsi un astfel de verset, dar nu au putut. La următoarea emisiune, în care ascultătorii aveau ocazia să răspundă, nu a venit nici măcar un răspuns din partea celorlalţi pastori. Atunci soţul meu a luat hotărârea de a păzi Sabatul şi a fost botezat în anul 2012. Rugăciunea mea pentru el a primit răspuns prin lucrarea cu literatură şi radio.

Un alt domn, pe nume Paluku Mupika, a fost binecuvântat de lucrarea prin literatură şi radio. Paluku a cumpărat mai multe cărţi de la mine. După ce a citit una dintre cărţile despre Sabat, pentru că nu i-a plăcut, a hotărât să nu le mai citească pe celelalte. Totuşi după o vreme, i-am vorbit despre Radio Vocea Speranţei şi a început să asculte şi el. Într-o zi, prezentatorul vorbea despre Sabat. Paluku a ascultat cu atenţie şi apoi şi-a amintit de cartea pe care i-o vândusem. A citit-o până la ultima pagină. Apoi m-a sunat şi m-a întrebat care era originea păzirii duminicii. După mult studiu, Paluku a luat hotărârea de a păzi Sabatul şi, la o săptămână după ce soţul meu a primit botezul, s-a botezat şi el.

Unii oameni „aud” glasul lui Dumnezeu în timp ce citesc Biblia. Alţii „aud” vocea Sa într-o predică sau într-un cântec creştin. Sunt recunoscătoare că, prin cărţi şi prin radio, atât Paluku, cât şi soţul meu au acceptat adevărurile din Biblie. Acum sunt bine înrădăcinaţi în Domnul şi în noua lor credinţă.

Marie Olemba Kavira Kawaya, Republica Democrată Congo

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video