Iată-mă! Trimite-mă!

„Am auzit glasul Domnului întrebând: Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi? Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!” (Isaia 6:8)

Am devenit membru al Bisericii Adventiste din Tabasco, Mexic, în septembrie 1967. Un an mai târziu, am răspuns chemării lui Dumnezeu de a sluji ca evanghelist cu literatură, spunând: „Iată-mă, trimite-mă!” Am fost în toată regiunea Tabasco, în oraşe şi sate, pentru a duce mesajul lui Dumnezeu. Domnul m-a binecuvântat cu un mare succes şi am putut participa la trei congrese naţionale pentru evanghelişti cu literatură. Ce binecuvântare!

Una dintre cele mai memorabile experienţe avute în această lucrare a fost când am primit o comandă de 16 seturi de cărţi de la membrii unei biserici din alt oraş. În ziua în care trebuia să le duc cărţile, am fost profund dezamăgit. Ajuns acolo, cu cele 16 seturi de cărţi comandate, am aflat ca pastorul bisericii respective trimisese un mesaj prin care le interzicea membrilor săi să cumpere cărţile.

De același autor

Imediat L-am căutat pe Dumnezeu în rugăciune. Apoi Dumnezeu mi-a descoperit planul Său. Mi-a amintit numele managerului unui hotel de acolo. L-am contactat, iar el a cumpărat un set din cărţile Living Treasures („Comori vii”). El m-a recomandat şi prietenilor lui şi prin acest om am putut vinde cu uşurinţă cele 16 seturi. „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu ştim nimic.” (Divina vindecare, p. 481). Managerul hotelului mi-a devenit prieten şi un client fidel. Chiar şi astăzi, inima lui este aproape de Biserica Adventistă şi de mesajul ei. Nu mă îndoiesc că se va supune influenţei Duhului Sfânt şi va lua poziţie de partea adevărului Bibliei.

În anul 2009 m-am pensionat, la vârsta de 62 de ani, după 32 de ani de slujire ca evanghelist cu literatură. Dar când am fost întrebat dacă vreau să accept să slujesc şi după pensionare, am acceptat chemarea de a instrui alţi evanghelişti cu literatură. Iubesc această lucrare şi Dumnezeu binecuvântează grupul meu de colportori, numit „Biruitorii”. Lucrăm cu bucurie împreună, în spiritul cuvintelor: „Iată-mă, trimite-mă!” Şi Dumnezeu continuă să ne binecuvânteze.

Vicente Perez Baeza, Mexic

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Iată-mă! Trimite-mă! - 2016. Am devenit membru al Bisericii Adventiste din Tabasco, Mexic, în septembrie 1967. Un an mai târziu, am răspuns chemării lui Dumnezeu de a sluji ca evanghelist cu literatură, spunând... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.