Adevărata bucurie

  „Pentru bucuria care-i era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” (Evrei 12:2)

  Într-o zi, am bătut la o uşă şi am întâlnit-o pe Cindy, o mamă creştină care îşi creştea frumos copiii. A cumpărat multe cărţi de la mine. Dar când m-am dus să îi las un alt set, nu am găsit-o acasă. Casa părea părăsită şi vecinii nu ştiau unde era.

  A trecut un an şi, din întâmplare, am aflat unde locuia, aşa că am mers să o vizitez. Dar Cindy se schimbase dramatic. Soţul o părăsise pentru o altă femeie, îşi pierduse locul de muncă şi proprietarul casei era pe punctul de a o evacua pentru că nu îşi plătise chiria de două luni. Ea mi-a spus: „Nu ştiu dacă mai cred în Dumnezeu. Dimineaţa caut ceva în dulapurile din bucătărie pentru a le da mâncare copiilor, dar nu e nimic. Cum poate un Dumnezeu al dragostei să permită să se întâmple aşa ceva?”

  Îmi venea să plâng alături de ea văzându-i durerea şi nefericirea. În următoarele două ore, i-am împărtăşit făgăduinţele din Cuvântul lui Dumnezeu. I-am spus că nu ştim de ce se întâmplă toate acestea, dar ştim că Isus înţelege situaţia prin care trece ea. Am asigurat-o că, dacă îşi pune încrederea în El, Dumnezeu avea să o scoată din acea situaţie.

  Apoi i-am povestit cum cartea Viaţa lui Iisus m-a condus la piciorul crucii, în adolescenţă. „La început m-a plictisit,” i-am spus eu, „dar când am citit capitolul despre Calvar, inima mea a fost sfâşiată.” M-am rugat împreună cu Cindy, iar a doua zi m-am întors ca să îi las un exemplar din această carte. În următoarele săptămâni, am fost plecat din oraş, iar când m-am întors, casa ei era părăsită.

  Anii au trecut şi, de fiecare dată când treceam prin acel cartier, mă rugam: „Doamne, fii Tu cu Cindy!” Recent, într-o biserică, pe culoar, mi-am auzit numele. M-am uitat în jur şi am auzit:

  – Jonathan, sunt eu, Cindy! Ce moment emoţionant! Am fost botezată în această biserică şi toţi copiii sunt cu mine, a spus ea. Ai avut dreptate. Viaţa lui Iisus este acum una dintre cărţile mele preferate. Pe măsură ce L-am cunoscut pe Isus, viaţa mea s-a schimbat.

  Când mă descurajez, mă gândesc la Cindy, la bucuria pe care a găsit-o în Isus şi la bucuria pe care ea a adus-o în inima mea. Care este bucuria ta?

  Jonathan Zita, Canada

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...