Adevărata bucurie

„Pentru bucuria care-i era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” (Evrei 12:2)

Într-o zi, am bătut la o uşă şi am întâlnit-o pe Cindy, o mamă creştină care îşi creştea frumos copiii. A cumpărat multe cărţi de la mine. Dar când m-am dus să îi las un alt set, nu am găsit-o acasă. Casa părea părăsită şi vecinii nu ştiau unde era.

A trecut un an şi, din întâmplare, am aflat unde locuia, aşa că am mers să o vizitez. Dar Cindy se schimbase dramatic. Soţul o părăsise pentru o altă femeie, îşi pierduse locul de muncă şi proprietarul casei era pe punctul de a o evacua pentru că nu îşi plătise chiria de două luni. Ea mi-a spus: „Nu ştiu dacă mai cred în Dumnezeu. Dimineaţa caut ceva în dulapurile din bucătărie pentru a le da mâncare copiilor, dar nu e nimic. Cum poate un Dumnezeu al dragostei să permită să se întâmple aşa ceva?”

Îmi venea să plâng alături de ea văzându-i durerea şi nefericirea. În următoarele două ore, i-am împărtăşit făgăduinţele din Cuvântul lui Dumnezeu. I-am spus că nu ştim de ce se întâmplă toate acestea, dar ştim că Isus înţelege situaţia prin care trece ea. Am asigurat-o că, dacă îşi pune încrederea în El, Dumnezeu avea să o scoată din acea situaţie.

De același autor

Apoi i-am povestit cum cartea Viaţa lui Iisus m-a condus la piciorul crucii, în adolescenţă. „La început m-a plictisit,” i-am spus eu, „dar când am citit capitolul despre Calvar, inima mea a fost sfâşiată.” M-am rugat împreună cu Cindy, iar a doua zi m-am întors ca să îi las un exemplar din această carte. În următoarele săptămâni, am fost plecat din oraş, iar când m-am întors, casa ei era părăsită.

Anii au trecut şi, de fiecare dată când treceam prin acel cartier, mă rugam: „Doamne, fii Tu cu Cindy!” Recent, într-o biserică, pe culoar, mi-am auzit numele. M-am uitat în jur şi am auzit:

– Jonathan, sunt eu, Cindy! Ce moment emoţionant! Am fost botezată în această biserică şi toţi copiii sunt cu mine, a spus ea. Ai avut dreptate. Viaţa lui Iisus este acum una dintre cărţile mele preferate. Pe măsură ce L-am cunoscut pe Isus, viaţa mea s-a schimbat.

Când mă descurajez, mă gândesc la Cindy, la bucuria pe care a găsit-o în Isus şi la bucuria pe care ea a adus-o în inima mea. Care este bucuria ta?

Jonathan Zita, Canada

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Adevărata bucurie - 2016. Într-o zi, am bătut la o uşă şi am întâlnit-o pe Cindy, o mamă creştină care îşi creştea frumos copiii. A cumpărat multe cărţi de la mine. Dar când m-am dus să îi las un alt set, nu am găsit-o acasă. Casa părea părăsită şi... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.