Adevărata bucurie

  „Pentru bucuria care-i era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” (Evrei 12:2)

  Într-o zi, am bătut la o uşă şi am întâlnit-o pe Cindy, o mamă creştină care îşi creştea frumos copiii. A cumpărat multe cărţi de la mine. Dar când m-am dus să îi las un alt set, nu am găsit-o acasă. Casa părea părăsită şi vecinii nu ştiau unde era.

  A trecut un an şi, din întâmplare, am aflat unde locuia, aşa că am mers să o vizitez. Dar Cindy se schimbase dramatic. Soţul o părăsise pentru o altă femeie, îşi pierduse locul de muncă şi proprietarul casei era pe punctul de a o evacua pentru că nu îşi plătise chiria de două luni. Ea mi-a spus: „Nu ştiu dacă mai cred în Dumnezeu. Dimineaţa caut ceva în dulapurile din bucătărie pentru a le da mâncare copiilor, dar nu e nimic. Cum poate un Dumnezeu al dragostei să permită să se întâmple aşa ceva?”

  Îmi venea să plâng alături de ea văzându-i durerea şi nefericirea. În următoarele două ore, i-am împărtăşit făgăduinţele din Cuvântul lui Dumnezeu. I-am spus că nu ştim de ce se întâmplă toate acestea, dar ştim că Isus înţelege situaţia prin care trece ea. Am asigurat-o că, dacă îşi pune încrederea în El, Dumnezeu avea să o scoată din acea situaţie.

  Apoi i-am povestit cum cartea Viaţa lui Iisus m-a condus la piciorul crucii, în adolescenţă. „La început m-a plictisit,” i-am spus eu, „dar când am citit capitolul despre Calvar, inima mea a fost sfâşiată.” M-am rugat împreună cu Cindy, iar a doua zi m-am întors ca să îi las un exemplar din această carte. În următoarele săptămâni, am fost plecat din oraş, iar când m-am întors, casa ei era părăsită.

  Anii au trecut şi, de fiecare dată când treceam prin acel cartier, mă rugam: „Doamne, fii Tu cu Cindy!” Recent, într-o biserică, pe culoar, mi-am auzit numele. M-am uitat în jur şi am auzit:

  – Jonathan, sunt eu, Cindy! Ce moment emoţionant! Am fost botezată în această biserică şi toţi copiii sunt cu mine, a spus ea. Ai avut dreptate. Viaţa lui Iisus este acum una dintre cărţile mele preferate. Pe măsură ce L-am cunoscut pe Isus, viaţa mea s-a schimbat.

  Când mă descurajez, mă gândesc la Cindy, la bucuria pe care a găsit-o în Isus şi la bucuria pe care ea a adus-o în inima mea. Care este bucuria ta?

  Jonathan Zita, Canada

  Adevărata bucurie - 2016. Într-o zi, am bătut la o uşă şi am întâlnit-o pe Cindy, o mamă creştină care îşi creştea frumos copiii. A cumpărat multe cărţi de la mine. Dar când m-am dus să îi las un alt set, nu am găsit-o acasă. Casa părea părăsită şi...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...