Adevărata bucurie

„Pentru bucuria care-i era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” (Evrei 12:2)

Într-o zi, am bătut la o uşă şi am întâlnit-o pe Cindy, o mamă creştină care îşi creştea frumos copiii. A cumpărat multe cărţi de la mine. Dar când m-am dus să îi las un alt set, nu am găsit-o acasă. Casa părea părăsită şi vecinii nu ştiau unde era.

A trecut un an şi, din întâmplare, am aflat unde locuia, aşa că am mers să o vizitez. Dar Cindy se schimbase dramatic. Soţul o părăsise pentru o altă femeie, îşi pierduse locul de muncă şi proprietarul casei era pe punctul de a o evacua pentru că nu îşi plătise chiria de două luni. Ea mi-a spus: „Nu ştiu dacă mai cred în Dumnezeu. Dimineaţa caut ceva în dulapurile din bucătărie pentru a le da mâncare copiilor, dar nu e nimic. Cum poate un Dumnezeu al dragostei să permită să se întâmple aşa ceva?”

Îmi venea să plâng alături de ea văzându-i durerea şi nefericirea. În următoarele două ore, i-am împărtăşit făgăduinţele din Cuvântul lui Dumnezeu. I-am spus că nu ştim de ce se întâmplă toate acestea, dar ştim că Isus înţelege situaţia prin care trece ea. Am asigurat-o că, dacă îşi pune încrederea în El, Dumnezeu avea să o scoată din acea situaţie.

Apoi i-am povestit cum cartea Viaţa lui Iisus m-a condus la piciorul crucii, în adolescenţă. „La început m-a plictisit,” i-am spus eu, „dar când am citit capitolul despre Calvar, inima mea a fost sfâşiată.” M-am rugat împreună cu Cindy, iar a doua zi m-am întors ca să îi las un exemplar din această carte. În următoarele săptămâni, am fost plecat din oraş, iar când m-am întors, casa ei era părăsită.

Anii au trecut şi, de fiecare dată când treceam prin acel cartier, mă rugam: „Doamne, fii Tu cu Cindy!” Recent, într-o biserică, pe culoar, mi-am auzit numele. M-am uitat în jur şi am auzit:

– Jonathan, sunt eu, Cindy! Ce moment emoţionant! Am fost botezată în această biserică şi toţi copiii sunt cu mine, a spus ea. Ai avut dreptate. Viaţa lui Iisus este acum una dintre cărţile mele preferate. Pe măsură ce L-am cunoscut pe Isus, viaţa mea s-a schimbat.

Când mă descurajez, mă gândesc la Cindy, la bucuria pe care a găsit-o în Isus şi la bucuria pe care ea a adus-o în inima mea. Care este bucuria ta?

Jonathan Zita, Canada

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video