Când greutatile se transformă în binecuvântări

  „Da, am vorbit fără să le înţeleg de minuni care sunt mai pe sus de mine şi pe care nu le pricep.” (Iov 42:3)

  În 1992 am simţit chemarea lui Dumnezeu în lucrarea prin literatură. După ce am vorbit cu directorul asociat de publicaţii, m-am înscris în programul de colportaj.

  Am început cu mult curaj, cu credinţă şi cu certitudinea că Duhul Sfânt era cel care conducea vânzările. În prima săptămână, într-un program cu mai mult de 20 de colportori cu experienţă, am fost pe locul doi la numărul de vânzări. În următoarea săptămână, am fost primul. Îmi amintesc cât de bucuros am fost când m-am întors acasă. Am dat mărturie despre experienţa mea şi L-am înălţat pe Dumnezeu. În următoarea zi de luni, m-am întors în programul de colportaj, crezând că acea săptămână va fi chiar mai binecuvântată decât primele două. Vineri mi-am dat seama că, de fapt, vândusem doar câteva reviste şi două versiuni condensate ale cărţii Tragedia Veacurilor. Pentru mine a fost ca „un duş rece.” Atunci m-am întrebat: „Fiecare săptămână va fi ca aceasta?”

  Lipsa vânzărilor m-a făcut să abandonez lucrarea de colportaj. Unul din colegii mei, evanghelist şi el, care lucrase timp de 15 ani, m-a sfătuit cu înţelepciune: „Vrei să primeşti doar binecuvântări, dar nu vrei să treci şi prin greutăţi? Colportajul înseamnă sânge, transpiraţie şi lacrimi.”

  Am înţeles mesajul şi am hotărât să continui. De-a lungul anilor, am avut zile cu multe vânzări şi zile cu vânzări mai puţine, dar toate au fost binecuvântate. Când mă simţeam descurajat, îmi aminteam de cuvintele colegului meu. Am continuat să fac colportaj şi am fost liderul mai multor grupuri. Pe soţia mea am întâlnit-o în colportaj, ne-am construit o casă şi am studiat teologia cu ajutorul fondurilor strânse din colportaj.

  Acum sunt directorul Departamentului Publicaţii al Conferinţei Rio de Janeiro. Dar, ori de câte ori mă confrunt cu provocări, îmi amintesc acele cuvinte pline de înţelepciune. Acea zi de vineri a fost cea mai binecuvântată zi din cariera mea în publicaţii. Atunci am învăţat că greutăţile se pot transforma în binecuvântări. Oricare ar fi domeniul tău de lucru, dacă ieri a fost o provocare sau dacă ai avut recent zile mai dificile, ai încredere că Dumnezeu va transforma problemele tale în binecuvântări.

  Otavio da Silva de Souza, Brazilia

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...