Vânzare de carte într-un bar

  „Dimineaţa, seamănă-ţi sămânţa şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească, fiindcă nu ştii ce va izbuti: aceasta sau aceea, sau dacă amândouă sunt deopotrivă de bune.” (Eclesiastul 11:6)

  Într-o zi, am simţit îndemnul de a merge în colportaj la Departamentul de Aviaţie Civilă din Aeroportul Mongu. După multă rugăciune şi pregătire, am dat ascultare acestui simţământ şi curând vindeam cărţi la diverşi oameni din aeroport.

  Chiar în mijlocul unei prezentări, un tânăr a venit şi m-a întrerupt: „Domnule, cineva de acolo doreşte să vă vadă.” Terminându-mi prezentarea, l-am urmat. M-a condus într-un bar, a arătat cu degetul spre un bărbat dinăuntru şi apoi a plecat.

  În bar l-am întâlnit pe domnul Mwala, care bea. Deloc entuziasmat, i-am prezentat o carte de sănătate, pe care a şi cumpărat-o. Mă pregăteam să plec când, spre surprinderea mea, bărbatul m-a chemat din nou, spunând: „Domnule, doar atât aveţi?”

  M-am simţit ruşinat şi vinovat pentru că am subestimat interesul acelui bărbat. Mi-am adunat gândurile şi i-am prezentat setul de cărţi The Hible Stories. Plin de entuziasm, a comandat un set, pe care i l-am livrat în ziua următoare. De atunci, a cumpărat aproape toate cărţile noastre. Ne întâlnim la el acasă ori de câte ori îi duc ultimele cărţi comandate. Îmi spune că şi familia lui le citeşte, în ciuda faptului că au o credinţă diferită.

  Întorcându-mă acasă de la aeroport în acea zi, mă întrebam: „Ce ar fi fost dacă nu mergeam acolo în acea zi? Cum ar fi fost dacă m-aş fi simţit prea „sfânt” pentru a intra în acel bar şi a-mi întâlni clientul acolo unde se afla? Şi oare cum ar fi fost dacă el nu m-ar fi chemat înapoi, după ce îi vândusem doar o carte?” De atunci încoace, mă gândesc adesea la aceste întrebări.

  Ellen White scrie: „Există multe locuri în care glasul pastorului nu poate fi auzit, locuri în care doar publicaţiile noastre pot ajunge.” (Evanghelizarea prin literatură, p. 4). Mă rog ca El să mă ajute să urmez întotdeauna indicaţiile lui Dumnezeu, chiar şi atunci când El mă duce în locuri pe care unii le-ar numi „nesfinte” şi să ajung la orice persoană, chiar şi la cei care nu par să caute adevărul.

  Munukayumbwa Situmbaeto, Zambia

  Vânzare de carte într-un bar - 2016. Într-o zi, am simţit îndemnul de a merge în colportaj la Departamentul de Aviaţie Civilă din Aeroportul Mongu. După multă rugăciune şi pregătire, am dat ascultare acestui simţământ şi curând vindeam cărţi la diverşi oameni din aeroport. Chiar în mijlocul unei prezentări, un tânăr a venit şi m-a întrerupt...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...