Slujind pastorilor

„Ferice de cine citeşte şi de cei ce ascultă cuvintele acestei prorocii şi păzesc lucrurile scrise în ea, căci vremea este aproape!” (Apocalipsa 1:3)

În Johannesburg, Africa de Sud, nu este un lucru neobişnuit ca adventiştii de ziua a şaptea să închirieze o clădire pentru a se închina acolo. Eve Slthole se închină într-o biserică de acest fel – Biserica Adventistă Mountainview, din Yeoville.

Eve, evanghelistă cu literatură, povesteşte: „Într-o ocazie, pastorul bisericii care închiria clădirea din Mountainview a văzut cărţile pe care le-am prezentat în timpul săptămânii de rugăciune pe care am organizat-o la biserică şi a comandat Daniel Reveals the Future, Revelation of Things to Come şi Peace Above the Storm.

„Apoi, într-o dimineaţă de Sabat, pastorul a venit la biserică, în timp ce o grupă de la Şcoala de Sabat îşi desfăşura studiul în apropierea biroului său. A lăsat uşa de la biroul lui puţin crăpată ca să poată asculta şi el studiu.” a spus Eve. Când studiul lecţiunii s-a încheiat, pastorul s-a apropiat de ea şi i-a cerul lecţiunea pe care o foloseau, spunând că era interesat de subiectul discutat la grupă. „Chiar a insistat să îi dau studiul cât pot de repede chiar înainte să mă întorc la grupa mea de studiu.”

De atunci, pastorul s-a înscris la cursul prin corespondenţă Vocea Profeţiei. El a invitat-o pe Eve să ţină studii biblice cu membrii bisericii lui. Când Eve a aflat că membrii bisericii acelui pastor erau în mare parte vorbitori de limbă franceză, ea adus acest lucru în atenţia liderilor adventişti din zonă, care au ajutat-o să obţină materiale de studiu în limba franceză.

Eve îl laudă pe Domnul pentru că El lucrează prin Duhul Sfânt, ca să îl conducă pe acest pastor să înţeleagă mai bine Cuvântul lui Dumnezeu. Ne rugăm ca el şi biserica sa să accepte şi să urmeze adevărurile despre care studiază.

Gift Mweemba, Africa de Sud

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video