Un mare succes alături de Dumnezeu (1)

„Eu am căutat pe Domnul şi mi-a răspuns, m-a izbăvit din toate temerile mele.” (Psalmii 34:4)

Într-o duminică, în timpul campaniei de vară din La Paz, directorul Departamentului Publicaţii din vestul Boliviei, Gualberto Mamani, ne-a lansat o provocare la devoţionalul de dimineaţă. Provocarea Şapte Zile de Putere era să vindem 49 de cărţi în 7 zile. Dacă atingeam acest obiectiv, primeam un costum nou.

Aveam mare nevoie de un costum. Am fost sigur că puteam atinge obiectivul stabilit. M-am rugat astfel: „Doamne, nu vreau doar să ating acest obiectiv, ci să îl depăşesc.”

De același autor

În prima zi de colportaj, am vândut doar o carte. Am fost descurajat şi mă gândeam că provocarea era imposibil de realizat şi deja pierdusem. În ziua următoare, luni, m-am trezit şi I-am cerut Domnului să mă ajute în acea zi. Eram foarte hotărât şi am ieşit la lucru, dar Dumnezeu mi-a întrecut aşteptările şi a făcut o minune uimitoare pentru mine. Până la amiază, vândusem deja toate cărţile pe care le aveam la mine. A trebuit să mă întorc la locul în care eram cazat pentru a lua mai multe cărţi. Când soarele era gata să apună, numărul cărţilor vândute în acea zi a ajuns la 16. Am sărit în sus de bucurie, iar apoi am căzut pe genunchi şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru binecuvântările Sale! Ceea ce nu vândusem în ziua precedentă vândusem în acea zi.

A treia zi m-am rugat lui Dumnezeu să mă binecuvânteze din nou. La devoţional, am fost amintit ca fiind unul dintre cei mai buni colportori. Ştiam că Dumnezeu era cel care mă ajuta. În acea zi, Dumnezeu mi-a arătat din nou puterea Sa. Părea că singura mea îndatorire era să duc geanta şi să livrez cărţile – acestea păreau să se vândă singure.

În a şasea zi, mă aflam din nou pe lista celor mai de succes colportori, ceea ce a fost îmbucurător pentru mine. Pastorul mi-a spus că a şaptea şi ultima zi din program avea să fie luni, iar costumul va fi oferit marţi. Dumnezeu a continuat să mă binecuvânteze. În acea noapte am făcut totalul vânzărilor; vândusem 47 de cărţi în doar şase zile. Nu vă puteţi închipui cât de fericit am fost! Am îngenuncheat şi l-am mulţumit lui Dumnezeu pentru acest succes.

Alan Joel Tancara Lequipe, Bolivia

Comentariile sunt închise

Un mare succes alături de Dumnezeu (1) 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.