Un mare succes alături de Dumnezeu (2)

„Smeriţi-vă înaintea Domnului şi El vă va înălţa.” (lacov 4:10)

Luni dimineaţa, a şaptea zi a provocării, m-am trezit plin de încredere, spre deosebire de celelalte zile. Aveam nevoie să mai vând doar două cărţi. Inima îmi era plină de mândrie şi am uitat să mă rog. Mă gândeam doar la eforturile mele de a vinde cele 47 de cărţi şi cât de aproape eram de un costum nou. Nu mă gândeam să caut ajutorul Domnului. Mă consideram in centrul acestei lucrări. „Nimeni, mă gândeam eu, nu era mai bun ca mine.”

„Am purtat aceste gânduri înălţătoare în minte şi am plecat în colportaj, încrezându-mă în propria mea înţelepciune. În acea dimineaţă, am vândut o singura carte. Trebuia să mai vând o singură carte pentru a-mi atinge obiectivul. În acea după-amiază, nu am vândut însă nimic. Toţi m-au refuzat. M-am simţit groaznic. Orele treceau cu repeziciune şi s-a făcut ora 6. Birourile H închideau. M-am aşezat pe o bancă, compătimindu-mă de unul singur.

Apoi mi-am amintit de Dumnezeu. M-am gândit la egoismul şi mândria mea. Am început să mă rog, spunându-l că îmi pare rău şi cerându-l iertare pentru că nu mi-am amintit de Autorul tuturor minunilor din acea saptămână. l-am cerut lui Dumnezeu să îmi mai dea o şansă. Când am deschis ochii, am văzut o bancă, gata să se închidă. Am intrat şi m-am oprit la primul birou, l-am prezentat domnului de acolo trei cărţi. El m-a întrebat: „Ce altceva mai ai?” l-am arătat şi celelalte cărţi, iar el a spus: „Le vreau pe toate.” Am rămas stupefiat. Totul părea un vis. După ce a semnat hârtiile, am plecat de la bancă plin de bucurie, spunând: „Îţi mulţumesc, Doamne! Niciodată nu îţi voi mai întoarce spatele!”

Întors acasă, mi-am amintit de rugăciunea rostită în prima zi. Îi cerusem Domnului să mă ajute să depăşesc ţinta stabilită, și El m-a ajutat. Vândusem 54 de cărţi în doar şapte zile.

Este minunat să ştii că, în ciuda tuturor greşelilor noastre, Dumnezeu nu ne părăseşte niciodată. Trebuie doar să ne încredem în El. În ziua următoare, am primit costumul. Astăzi, îi dau slavă lui Dumnezeu pentru binecuvântările şi minunile Sale directe în fiecare domeniu al vieţii mele. În colportaj, simt că Dumnezeu e la conducerea vieţii mele.

Dacă vrei să vezi minuni, fă colportaj! Fă parte din această aventură de neuitat!

Alan Joel Tancara Lequipe, Bolivia

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video