Măcelarul care a ajuns evanghelist cu literatură

  „Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze.” (Matei 16:24)

  Ca măcelar, câştigam destul de bine şi viitorul financiar arăta luminos. Tăiasem animale timp de 15 ani şi mă pricepeam foarte bine la acest lucru. Dar citind Biblia şi cărţile Spiritului Profetic, am avut simţământul că trebuia să renunţ la slujba mea de la măcelărie pentru a lucra pentru Dumnezeu.

  Într-un Sabat, la biserică, un pastor care ne vizita ne-a vorbit despre nevoia urgentă de colportori. La sfârşitul predicii, el a făcut un apel ca toţi cei care erau interesaţi să se alăture lucrării de colportaj. O voce interioară m-a îndemnat să mă ridic. În biserică au început să se audă şuşotiri, pentru că oamenii ştiau că nu eram foarte educat. Soţia mea i-a spus pastorului că nu eram potrivit pentru a fi evanghelist cu literatură, deoarece auzise că aceştia se mutau adesea din loc în loc şi îi era teamă că viaţa va deveni mai grea pentru noi.

  A trecut o vreme, iar la un moment dat, am simţit chemarea atât de puternic, încât mi-am anunţat familia că am luat hotărârea de a renunţa la slujba de la măcelărie pentru a deveni evanghelist cu literatură. Nu au fost prea fericiţi şi credeau că îmi abandonam responsabilităţile faţă de ei schimbându-mi slujba. Le-am spus însă că eram convins că Dumnezeu mă chema la o slujbă mai bună, că puteam continua să le port de grijă, dar pregătindu-i pe ei şi pe alţii pentru cer. Soţia şi copiii s-au întors împotriva mea. Am suferit destul de mult. Am încercat să le explic chemarea lui Dumnezeu şi faptul că primisem o lumină nouă cu privire la ce să fac cu viaţa mea, dar fără succes. Totuşi, în mintea mea, voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea era foarte clară.

  Aşa că m-am înscris pentru a începe lucrarea de colportaj. Imediat după ce am început, îndoielile şi grijile soţiei mele au început să dispară. În primul an, am observat o schimbare mare în viaţa mea, deoarece acum îi slujeam Domnului. Îmi încurajam familia citindu-le din Matei 16:24 şi amintindu-le de scopul măreţ pentru care ne aflăm pe pământ. Domnul ne-a binecuvântat din plin. Dumnezeu mi-a dat o slujbă mai bună şi un ţel mai înalt.

  Wilson Nduwimana, Burundi

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...