Măcelarul care a ajuns evanghelist cu literatură

  „Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze.” (Matei 16:24)

  Ca măcelar, câştigam destul de bine şi viitorul financiar arăta luminos. Tăiasem animale timp de 15 ani şi mă pricepeam foarte bine la acest lucru. Dar citind Biblia şi cărţile Spiritului Profetic, am avut simţământul că trebuia să renunţ la slujba mea de la măcelărie pentru a lucra pentru Dumnezeu.

  Într-un Sabat, la biserică, un pastor care ne vizita ne-a vorbit despre nevoia urgentă de colportori. La sfârşitul predicii, el a făcut un apel ca toţi cei care erau interesaţi să se alăture lucrării de colportaj. O voce interioară m-a îndemnat să mă ridic. În biserică au început să se audă şuşotiri, pentru că oamenii ştiau că nu eram foarte educat. Soţia mea i-a spus pastorului că nu eram potrivit pentru a fi evanghelist cu literatură, deoarece auzise că aceştia se mutau adesea din loc în loc şi îi era teamă că viaţa va deveni mai grea pentru noi.

  A trecut o vreme, iar la un moment dat, am simţit chemarea atât de puternic, încât mi-am anunţat familia că am luat hotărârea de a renunţa la slujba de la măcelărie pentru a deveni evanghelist cu literatură. Nu au fost prea fericiţi şi credeau că îmi abandonam responsabilităţile faţă de ei schimbându-mi slujba. Le-am spus însă că eram convins că Dumnezeu mă chema la o slujbă mai bună, că puteam continua să le port de grijă, dar pregătindu-i pe ei şi pe alţii pentru cer. Soţia şi copiii s-au întors împotriva mea. Am suferit destul de mult. Am încercat să le explic chemarea lui Dumnezeu şi faptul că primisem o lumină nouă cu privire la ce să fac cu viaţa mea, dar fără succes. Totuşi, în mintea mea, voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea era foarte clară.

  Aşa că m-am înscris pentru a începe lucrarea de colportaj. Imediat după ce am început, îndoielile şi grijile soţiei mele au început să dispară. În primul an, am observat o schimbare mare în viaţa mea, deoarece acum îi slujeam Domnului. Îmi încurajam familia citindu-le din Matei 16:24 şi amintindu-le de scopul măreţ pentru care ne aflăm pe pământ. Domnul ne-a binecuvântat din plin. Dumnezeu mi-a dat o slujbă mai bună şi un ţel mai înalt.

  Wilson Nduwimana, Burundi

  Măcelarul care a ajuns evanghelist cu literatură - 2016. Ca măcelar, câştigam destul de bine şi viitorul financiar arăta luminos. Tăiasem animale timp de 15 ani şi mă pricepeam foarte bine la acest lucru. Dar citind Biblia şi cărţile Spiritului Profetic, am avut simţământul că trebuia să...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...