Măcelarul care a ajuns evanghelist cu literatură

„Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze.” (Matei 16:24)

Ca măcelar, câştigam destul de bine şi viitorul financiar arăta luminos. Tăiasem animale timp de 15 ani şi mă pricepeam foarte bine la acest lucru. Dar citind Biblia şi cărţile Spiritului Profetic, am avut simţământul că trebuia să renunţ la slujba mea de la măcelărie pentru a lucra pentru Dumnezeu.

Într-un Sabat, la biserică, un pastor care ne vizita ne-a vorbit despre nevoia urgentă de colportori. La sfârşitul predicii, el a făcut un apel ca toţi cei care erau interesaţi să se alăture lucrării de colportaj. O voce interioară m-a îndemnat să mă ridic. În biserică au început să se audă şuşotiri, pentru că oamenii ştiau că nu eram foarte educat. Soţia mea i-a spus pastorului că nu eram potrivit pentru a fi evanghelist cu literatură, deoarece auzise că aceştia se mutau adesea din loc în loc şi îi era teamă că viaţa va deveni mai grea pentru noi.

De același autor

A trecut o vreme, iar la un moment dat, am simţit chemarea atât de puternic, încât mi-am anunţat familia că am luat hotărârea de a renunţa la slujba de la măcelărie pentru a deveni evanghelist cu literatură. Nu au fost prea fericiţi şi credeau că îmi abandonam responsabilităţile faţă de ei schimbându-mi slujba. Le-am spus însă că eram convins că Dumnezeu mă chema la o slujbă mai bună, că puteam continua să le port de grijă, dar pregătindu-i pe ei şi pe alţii pentru cer. Soţia şi copiii s-au întors împotriva mea. Am suferit destul de mult. Am încercat să le explic chemarea lui Dumnezeu şi faptul că primisem o lumină nouă cu privire la ce să fac cu viaţa mea, dar fără succes. Totuşi, în mintea mea, voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea era foarte clară.

Aşa că m-am înscris pentru a începe lucrarea de colportaj. Imediat după ce am început, îndoielile şi grijile soţiei mele au început să dispară. În primul an, am observat o schimbare mare în viaţa mea, deoarece acum îi slujeam Domnului. Îmi încurajam familia citindu-le din Matei 16:24 şi amintindu-le de scopul măreţ pentru care ne aflăm pe pământ. Domnul ne-a binecuvântat din plin. Dumnezeu mi-a dat o slujbă mai bună şi un ţel mai înalt.

Wilson Nduwimana, Burundi

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Măcelarul care a ajuns evanghelist cu literatură - 2016. Ca măcelar, câştigam destul de bine şi viitorul financiar arăta luminos. Tăiasem animale timp de 15 ani şi mă pricepeam foarte bine la acest lucru. Dar citind Biblia şi cărţile Spiritului Profetic, am avut simţământul că trebuia să... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.