Puterea unei cărţi

„Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.” (loan 14:15)

Într-o zi, pe când lucram în Chaguanas, în centrul Trinidadului, am întâlnit-o pe Giselle, o tânără care lucra într-un magazin din mall. I-am prezentat cartea The Next Superpower („Următoarea Superputere”) şi apoi i-am vorbit despre sfârşitul lumii şi despre a doua venire a lui Isus. Am mai vorbit şi despre ce se întâmplă după moarte şi despre descoperirea biblică privind rolul profetic al Americii. Giselle a ascultat cu atenţie subiectele menţionate mai sus. Interesul ei a fost stârnit şi a cumpărat nerăbdătoare cartea, cu promisiunea că va studia mai mult despre ce am discutat.

Câteva zile mai târziu, mă aflam prin zonă şi m-am întâlnit din nou cu Giselle. Începuse deja să citească cartea şi avea mai multe întrebări. Voia să înţeleagă mai mult despre Lege şi despre Sabat. Mi-am scos Biblia şi am început să îi explic că este important să înţelegem că Legea şi Sabatul nu sunt învechite, aşa cum cred unii. Tatăl nostru cel ceresc încă doreşte ca noi să păzim poruncile Lui, căci ele ne descoperă voia lui Dumnezeu, care urmăreşte binele copiilor Săi. După acea întâlnire, am continuat discuţia noastră şi în alte ocazii când ne puteam întâlni şi i-am mai dat şi alte cărţi şi DVD-uri ca să poată studia.

Totuşi, într-o zi, când am trecut pe la magazin pentru a o vizita pe Giselle, am aflat că nu mai lucra acolo. Au trecut mai mulţi ani şi mă gândeam că nu aveam să o mai văd niciodată. Apoi, într-o ocazie, eram la librăria adventistă şi acolo am întâlnit-o pe Giselle! Amândouă am fost încântate să ne reîntâlnim. Mi-a spus că se rugase să mă întâlnească din nou ca să îmi spună că acum era adventistă de ziua a şaptea şi că atât eu, cât şi postul de televiziune 3ABN au jucat un rol major în a o ajuta să se hotărască să păzească Sabatul.

Am văzut cum faţa îi radia de pace şi bucurie şi mi-am spus în sinea mea: „Acum este o făptură nouă în Hristos!” Lucrarea unui evanghelist cu literatură este de a găsi aceste suflete şi de a le oferi singura speranţă care există în această lume – Isus. Nu există o bucurie mai dulce decât să vezi cum cei care au căutat pacea şi fericirea le găsesc în relaţia lor cu Mântuitorul.

Mandela Hector, Trinidad şi Tobago

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video