Reconstituirea versetului din Faptele Apostolilor 19:19

  „Mulţi din cei ce crezuseră veneau să mărturisească şi să spună ce făcuseră. Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii şi-au adus cărţile şi le-au ars înaintea tuturor.” (Faptele Apostolilor 19:18,19)

  Când eram copil, mă pasionau poveştile de aventură. În liceu, tatăl meu îmi dădea bani să cumpăr manuale şi, cu ce îmi rămânea, mergeam să îmi cumpăr romane. În ciuda numeroaselor cursuri pe care le aveam, îmi făceam timp să devorez aceste aventuri. Când m-am înscris la facultate, am intrat în contact cu Biserica Adventistă şi am fost botezat.

  De-a lungul anilor, îmi formasem o bibliotecă destul de mare, alcătuită în mare parte din romane. Nu îmi plăceau romanele cu multe crime, dar savuram romanele de aventură care, pe ici, pe acolo, erau împletite cu câte o crimă sau o scenă romantică. După convertire, am descoperit că acele cărţi nu mă ajutau să cresc spiritual. Nu erau cărţi despre magie sau despre puterile oculte, ca cele din vremea lui Pavel, dar ele produceau în mine un dezinteres faţă de citirea Cuvântului sfânt al lui Dumnezeu. Aşa că le-am aruncat pe toate pe foc.

  Cred că Dumnezeu m-a răsplătit pentru că am ales să stau de partea Lui, căci la scurtă vreme după aceea, am primit un pachet de peste ocean cu cărţile Spiritului Profetic. Scrisesem o cerere pentru cărţi donate sau folosite şi am primit mai mult decât am cerut. Am oferit multe dintre ele altora. Apoi am scris din nou, cerând şi mai multe cărţi şi din nou am primit multe cutii cu cărţi. Al doilea pachet conţinea aproape toate cărţile Spiritului Profetic. Cu astfel de comori în mână, setea mea după romane a dispărut. Acum, în biblioteca mea sunt cărţi pe care le pot împărtăşi cu alţii care însetează după Apa Vieţii.

  Mă preocupă foarte mult tinerii de astăzi şi obiceiurile lor de lectură. Mulţi dintre ei nu citesc deloc. Stau lipiţi de televizor, navighează pe internet sau folosesc telefoanele mobile şi alte dispozitive, pierzând astfel binecuvântarea cărţilor care Îl au în centru pe Hristos. Vă îndemn, dragi prieteni, să citiţi cărţi care vă hrănesc sufletul. Începeţi astăzi cu o carte din Spiritul Profetic. Dacă veţi face acest lucru, veţi creşte şi veţi străluci ca soarele într-o lume întunecată.

  Efe M. Ehioghae, Nigeria

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...