Reconstituirea versetului din Faptele Apostolilor 19:19

  „Mulţi din cei ce crezuseră veneau să mărturisească şi să spună ce făcuseră. Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii şi-au adus cărţile şi le-au ars înaintea tuturor.” (Faptele Apostolilor 19:18,19)

  Când eram copil, mă pasionau poveştile de aventură. În liceu, tatăl meu îmi dădea bani să cumpăr manuale şi, cu ce îmi rămânea, mergeam să îmi cumpăr romane. În ciuda numeroaselor cursuri pe care le aveam, îmi făceam timp să devorez aceste aventuri. Când m-am înscris la facultate, am intrat în contact cu Biserica Adventistă şi am fost botezat.

  De-a lungul anilor, îmi formasem o bibliotecă destul de mare, alcătuită în mare parte din romane. Nu îmi plăceau romanele cu multe crime, dar savuram romanele de aventură care, pe ici, pe acolo, erau împletite cu câte o crimă sau o scenă romantică. După convertire, am descoperit că acele cărţi nu mă ajutau să cresc spiritual. Nu erau cărţi despre magie sau despre puterile oculte, ca cele din vremea lui Pavel, dar ele produceau în mine un dezinteres faţă de citirea Cuvântului sfânt al lui Dumnezeu. Aşa că le-am aruncat pe toate pe foc.

  Cred că Dumnezeu m-a răsplătit pentru că am ales să stau de partea Lui, căci la scurtă vreme după aceea, am primit un pachet de peste ocean cu cărţile Spiritului Profetic. Scrisesem o cerere pentru cărţi donate sau folosite şi am primit mai mult decât am cerut. Am oferit multe dintre ele altora. Apoi am scris din nou, cerând şi mai multe cărţi şi din nou am primit multe cutii cu cărţi. Al doilea pachet conţinea aproape toate cărţile Spiritului Profetic. Cu astfel de comori în mână, setea mea după romane a dispărut. Acum, în biblioteca mea sunt cărţi pe care le pot împărtăşi cu alţii care însetează după Apa Vieţii.

  Mă preocupă foarte mult tinerii de astăzi şi obiceiurile lor de lectură. Mulţi dintre ei nu citesc deloc. Stau lipiţi de televizor, navighează pe internet sau folosesc telefoanele mobile şi alte dispozitive, pierzând astfel binecuvântarea cărţilor care Îl au în centru pe Hristos. Vă îndemn, dragi prieteni, să citiţi cărţi care vă hrănesc sufletul. Începeţi astăzi cu o carte din Spiritul Profetic. Dacă veţi face acest lucru, veţi creşte şi veţi străluci ca soarele într-o lume întunecată.

  Efe M. Ehioghae, Nigeria

  Reconstituirea versetului din Faptele Apostolilor 19:19 - 2016. Când eram copil, mă pasionau poveştile de aventură. În liceu, tatăl meu îmi dădea bani să cumpăr manuale şi, cu ce îmi rămânea, mergeam să îmi cumpăr romane. În ciuda numeroaselor cursuri pe care le aveam, îmi făceam timp să devorez aceste aventuri. Când m-am înscris la facultate, am intrat în contact cu...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...