Conexiune la internet

„Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc (…) Evanghelia.” (Romani 10:15)

Muntenegru, având ieşire la Marea Adriatică, este un loc extraordinar unde evangheliştii cu literatură pot lucra pe perioada verii şi în sezonul turistic. Acolo vin oameni din Muntenegru, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, dar şi alţii care provin din aceste ţări, dar trăiesc în Europa de Vest şi vin să-şi petreacă vacanţa pe malul Mării Adriatice.

Plaja era plină până la refuz când, într-o vară, am întâlnit o familie din Viena. Păreau interesaţi când au văzut că ofeream literatură religioasă, dar au fost încântaţi în mod special de cartea Viaţa lui Iisus. Femeia a spus: „Această carte a fost scrisă de Ellen White. Am citit pe internet despre viaţa ei şi despre cărţile pe care le-a scris. Apreciem foarte mult sfaturile ei folositoare în toate domeniile vieţii.” Primul meu gând a fost că erau o familie de adventişti, dar curând mi-am dat seama că nu avuseseră nici o legătură cu adventiştii şi nici nu vizitaseră vreo biserică adventistă.

De același autor

Niciodată înainte nu mai auzisem o astfel de afirmaţie despre scrierile lui Ellen White din partea unui neadventist. Atunci Dumnezeu mi-a reamintit că El foloseşte o diversitate de metode pentru a prezenta oamenilor adevărul Său. Am continuat să vizitez acel cuplu, vorbindu-i despre credinţa în Dumnezeu şi despre principiile biblice. Le-am spus că eram adventist şi că eu cred că scrierile lui Ellen White au fost inspirate de Dumnezeu. La final, m-au întrebat: „Putem veni şi noi la Biserica Adventistă să ne închinăm?”

„Desigur!”, le-am spus eu. Şi pentru că s-au ţinut de cuvânt, tatăl, mama şi fiica au venit la biserica noastră în Sabatul următor. Au mai venit de încă două ori în timpul vacanţei lor acolo. Înainte de plecare, le-am dat câteva cărţi scrise de Ellen White, iar ei şi-au exprimat dorinţa de a căuta o biserică adventistă în Viena.

Minunate sunt căile Domnului! La început. El a folosit internetul şi apoi a adus această familie în vacanţă în Muntenegru pentru a întâlni adventişti de ziua a şaptea. Lăudat fie Domnul! El ne foloseşte şi pe noi pentru a fi poduri între El şi oamenii care îl caută cu sinceritate. Cât de frumos este să faci parte din planurile Sale şi să duci Evanghelia acestei lumi!

Bora Vrbijanac, Serbia (lucrează în Muntenegru)

Comentariile sunt închise

Conexiune la internet 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.