Confirmarea chemării mele

„Fiţi dar fără teamă, căci eu vă voi hrăni pe voi şi pe copiii voştri.” (Geneza 50:21)

La scurtă vreme după ce am hotărât să lucrez în colportaj, a trebuit să cumpăr un stoc de cărţi pentru a avea ce să duc oamenilor şi un program de inventar al cărţilor. Aveam doar 1.000 de dolari australieni în contul de economii, care erau destinaţi taxelor şcolare ale copiilor. Hotărâtă să merg înainte orice-ar fi, am folosit 520 de dolari pentru lucrarea cu literatură, dar eram neliniştită şi îngrijorată. O zi sau două mai târziu, m-am trezit mai devreme decât toţi ceilalţi din familie şi mi-am vărsat inima înaintea lui Dumnezeu cu privire la această problemă.

Tot în acea dimineaţă, soţul meu mi-a spus că merge până la medic. S-a urcat pe bicicletă şi a mers la cabinet, însă medicul nu era acolo. La întoarcere, a fost întâmpinat de două doamne mai în vârstă, pe care nu le mai întâlnise până atunci. După ce au vorbit câteva minute, una dintre doamne i-a spus: „Voiam să întâlnesc pe cineva ca tine. Te rog, aşteaptă aici!” Fără să aibă nici cea mai vagă idee ce plănuia bătrânica, soţul meu a aşteptat. Când ea s-a întors, câteva clipe mai târziu, i-a dat 500 de dolari, fără nicio explicaţie! Cealaltă femeie şi-a deschis geanta şi i-a mai dat încă 50 de dolari. Uimit şi rămas fără grai, soţul meu le-a mulţumit din inimă şi apoi s-a grăbit spre casă.

De același autor

Pe drum, Domnul i-a pus în minte gândul să îmi dea acei bani pentru taxele şcolare, ceea ce a şi făcut, fără să ştie de rugăciunea mea fierbinte din acea dimineaţă. Inima mea s-a umplut de bucurie văzând bunătatea Domnului şi confirmarea chemării pe care mi-a adresat-o de a mă alătura lucrării de colportaj.

Cât de adevărat este versetul biblic care spune: „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33). Ellen White ne reaminteşte şi ea: „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu ştim nimic. Aceia care acceptă principiul fundamental de a face din slujirea lui Dumnezeu o datorie supremă vor vedea încurcăturile dispărând şi o potecă netedă înaintea picioarelor lor.” (Divina Vindecare, p. 481). Am fost mult binecuvântată în acea zi, iar El mi-a reamintit că făgăduinţele Sale sunt sigure.

Darlene Sharp, Australia

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Confirmarea chemării mele - 2016. La scurtă vreme după ce am hotărât să lucrez în colportaj, a trebuit să cumpăr un stoc de cărţi pentru a avea ce să duc oamenilor şi un program de inventar al cărţilor. Aveam doar 1.000 de dolari australieni în contul de economii, care erau destinaţi taxelor şcolare ale copiilor. Hotărâtă să merg înainte... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.