O lucrare în echipă

  „Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist şi împlineşte-ţi bine slujba.” (2Timotei 4:5)

  Fiind pasionat de câştigarea de suflete, mă întrebam cum puteam să propovăduiesc Evanghelia în mod eficient. Un pastor înţelept m-a îndrumat spre colportaj. La scurtă vreme după aceea, am fost instruit şi am început să lucrez în anul 1995, în oraşul Donghae.

  În 1997, i-am împrumutat o carte Tragedia Veacurilor soţiei lui Lee Yang Hoon, pastorul unei biserici protestante locale. După ce a citit cartea, pastorul Lee a înţeles adevărul despre Sabat şi mesajul despre a doua venire. Atât el, cât şi soţia lui simţeau o nelinişte sufletească descoperind greşelile care se strecuraseră în teologia tradiţională. În toată această perioadă, el încă slujea bisericii sale.

  Postul şi rugăciunea l-au condus pe pastorul Lee la o convingere şi mai profundă cu privire la aceste adevăruri biblice. În timp, şi după foarte mult studiu, ei au fost botezaţi şi au intrat în rândul credincioşilor adventişti de ziua a şaptea. În ciuda multor critici, având o credinţă puternică, au rămas fermi în hotărârea lor. Pastorul Lee a obţinut apoi o diplomă în teologie la Universitatea Sahm Yook, un seminar adventist. Acum slujeşte cu succes în lucrarea adventistă. Cei doi copii ai lor, împreună cu mama pastorului Lee, au acceptat şi ei credinţa.

  Într-o vizită făcută la ei acasă, l-am întâlnit pe Gwak Sung Kil, care lucra la o fabrică de ciment. Şi el primise o educaţie adventistă, dar nu era practicant, aşa că l-am încurajat să se înscrie la Universitatea Sahm Yook, pentru a studia teologia adventistă. A făcut acest lucru, iar apoi a fost chemat să lucreze ca pastor.

  În anul 1997, Domnul m-a binecuvântat cu 16 convertiri. Am făcut apoi echipă cu pastorul Min, pentru a lucra în altă regiune din oraşul Seul. Am fost binecuvântaţi cu 18 botezuri în acel efort unit.

  Ellen White scria: „Prin faptul că luminează şi întăresc sufletele în adevăr, publicaţiile vor face o lucrare cu mult mai mare decât cea care poate fi îndeplinită doar prin lucrarea de propovăduire a cuvântului.” (Evanghelizarea prin literatură, p. 100). Cred cu tărie că pastorii şi evangheliştii cu literatură, lucrând împreună, vor câştiga suflete pentru împărăţia Lui.

  Young Bong Kim, Coreea de Sud

  O lucrare în echipă - 2016. Fiind pasionat de câştigarea de suflete, mă întrebam cum puteam să propovăduiesc Evanghelia în mod eficient. Un pastor înţelept m-a îndrumat spre colportaj. La scurtă vreme după aceea, am fost instruit şi am început să lucrez în...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...