O lucrare în echipă

„Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist şi împlineşte-ţi bine slujba.” (2Timotei 4:5)

Fiind pasionat de câştigarea de suflete, mă întrebam cum puteam să propovăduiesc Evanghelia în mod eficient. Un pastor înţelept m-a îndrumat spre colportaj. La scurtă vreme după aceea, am fost instruit şi am început să lucrez în anul 1995, în oraşul Donghae.

În 1997, i-am împrumutat o carte Tragedia Veacurilor soţiei lui Lee Yang Hoon, pastorul unei biserici protestante locale. După ce a citit cartea, pastorul Lee a înţeles adevărul despre Sabat şi mesajul despre a doua venire. Atât el, cât şi soţia lui simţeau o nelinişte sufletească descoperind greşelile care se strecuraseră în teologia tradiţională. În toată această perioadă, el încă slujea bisericii sale.

Postul şi rugăciunea l-au condus pe pastorul Lee la o convingere şi mai profundă cu privire la aceste adevăruri biblice. În timp, şi după foarte mult studiu, ei au fost botezaţi şi au intrat în rândul credincioşilor adventişti de ziua a şaptea. În ciuda multor critici, având o credinţă puternică, au rămas fermi în hotărârea lor. Pastorul Lee a obţinut apoi o diplomă în teologie la Universitatea Sahm Yook, un seminar adventist. Acum slujeşte cu succes în lucrarea adventistă. Cei doi copii ai lor, împreună cu mama pastorului Lee, au acceptat şi ei credinţa.

De același autor

Într-o vizită făcută la ei acasă, l-am întâlnit pe Gwak Sung Kil, care lucra la o fabrică de ciment. Şi el primise o educaţie adventistă, dar nu era practicant, aşa că l-am încurajat să se înscrie la Universitatea Sahm Yook, pentru a studia teologia adventistă. A făcut acest lucru, iar apoi a fost chemat să lucreze ca pastor.

În anul 1997, Domnul m-a binecuvântat cu 16 convertiri. Am făcut apoi echipă cu pastorul Min, pentru a lucra în altă regiune din oraşul Seul. Am fost binecuvântaţi cu 18 botezuri în acel efort unit.

Ellen White scria: „Prin faptul că luminează şi întăresc sufletele în adevăr, publicaţiile vor face o lucrare cu mult mai mare decât cea care poate fi îndeplinită doar prin lucrarea de propovăduire a cuvântului.” (Evanghelizarea prin literatură, p. 100). Cred cu tărie că pastorii şi evangheliştii cu literatură, lucrând împreună, vor câştiga suflete pentru împărăţia Lui.

Young Bong Kim, Coreea de Sud

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

O lucrare în echipă - 2016. Fiind pasionat de câştigarea de suflete, mă întrebam cum puteam să propovăduiesc Evanghelia în mod eficient. Un pastor înţelept m-a îndrumat spre colportaj. La scurtă vreme după aceea, am fost instruit şi am început să lucrez în... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.