Lucruri mari şi ascunse

„Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.” (Ieremia 33:3)

După ce am studiat doctrina adventistă câteva luni împreună cu Moses Mandol şi Amlt Sckar, colportori, şi cu pastorul bisericii, L-am acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitor al meu personal. Fiind convertit recent şi membru proaspăt botezat în Biserica Adventistă din Dhaka, pot spune că sunt mai fericit ca niciodată înainte.

După ce am primit încurajări din partea lui Moses, m-am hotărât să mă alătur echipei lui de colportori. Deşi această lucrare este uneori grea, ea aduce şi multe binecuvântări, dintre care una ar fi că poţi intra în contact cu oameni din toate domeniile. Am întâlnit creştini şi necreştini; oameni bogaţi, din pătura de mijloc şi oameni săraci; oameni foarte educaţi şi mai puţin educaţi; bărbaţi, femei şi tineri – cum a făcut şi Isus.

Într-o zi, am mers să facem colportaj în oraş. Am bătut la multe uşi, dar nu am vândut nici măcar o carte. Fiind obosiţi şi puţin descurajaţi, ne-am oprit puţin pentru a ne ruga înainte de a aborda şi alţi potenţiali clienţi. Apoi am început din nou. Am ajuns la o bancă şi am cerut să ne întâlnim cu managerul băncii. Ajunşi în biroul lui, ne-am prezentat şi am început să vorbim despre cărţile noastre. Părea interesat şi chiar a apreciat lucrarea pe care o făceam. A cumpărat un set întreg de cărţi. La sfârşitul zilei, l-am mulţumit lui Dumnezeu pentru ce făcuse.

Rugăciunea îmi dă curaj şi putere să vând literatură. Îmi place foarte mult această afirmaţie încurajatoare a lui Ellen White: „Lucrarea de colportaj, făcută în mod corespunzător, este o lucrare misionară de cel mai înalt grad şi constituie o metodă bună şi de succes, care poate fi folosită pentru a aşeza înaintea oamenilor adevărurile importante pentru acest timp. (…) Astfel, solia va merge acolo unde predicatorul, ca persoană, nu poate merge şi atenţia multora va fi atrasă spre evenimentele importante legate de scenele de încheiere ale istoriei acestui pământ.” (Evanghelizarea prin literatură, p. 6). Sunt recunoscător că pot face parte din această lucrare urgentă de la sfârşit, în care Dumnezeu îmi arată „lucruri mari şi ascunse” ale Sale.

Joytirmoy Sarker, Bangladesh

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video