Lucruri mari şi ascunse

  „Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.” (Ieremia 33:3)

  După ce am studiat doctrina adventistă câteva luni împreună cu Moses Mandol şi Amlt Sckar, colportori, şi cu pastorul bisericii, L-am acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitor al meu personal. Fiind convertit recent şi membru proaspăt botezat în Biserica Adventistă din Dhaka, pot spune că sunt mai fericit ca niciodată înainte.

  După ce am primit încurajări din partea lui Moses, m-am hotărât să mă alătur echipei lui de colportori. Deşi această lucrare este uneori grea, ea aduce şi multe binecuvântări, dintre care una ar fi că poţi intra în contact cu oameni din toate domeniile. Am întâlnit creştini şi necreştini; oameni bogaţi, din pătura de mijloc şi oameni săraci; oameni foarte educaţi şi mai puţin educaţi; bărbaţi, femei şi tineri – cum a făcut şi Isus.

  Într-o zi, am mers să facem colportaj în oraş. Am bătut la multe uşi, dar nu am vândut nici măcar o carte. Fiind obosiţi şi puţin descurajaţi, ne-am oprit puţin pentru a ne ruga înainte de a aborda şi alţi potenţiali clienţi. Apoi am început din nou. Am ajuns la o bancă şi am cerut să ne întâlnim cu managerul băncii. Ajunşi în biroul lui, ne-am prezentat şi am început să vorbim despre cărţile noastre. Părea interesat şi chiar a apreciat lucrarea pe care o făceam. A cumpărat un set întreg de cărţi. La sfârşitul zilei, l-am mulţumit lui Dumnezeu pentru ce făcuse.

  Rugăciunea îmi dă curaj şi putere să vând literatură. Îmi place foarte mult această afirmaţie încurajatoare a lui Ellen White: „Lucrarea de colportaj, făcută în mod corespunzător, este o lucrare misionară de cel mai înalt grad şi constituie o metodă bună şi de succes, care poate fi folosită pentru a aşeza înaintea oamenilor adevărurile importante pentru acest timp. (…) Astfel, solia va merge acolo unde predicatorul, ca persoană, nu poate merge şi atenţia multora va fi atrasă spre evenimentele importante legate de scenele de încheiere ale istoriei acestui pământ.” (Evanghelizarea prin literatură, p. 6). Sunt recunoscător că pot face parte din această lucrare urgentă de la sfârşit, în care Dumnezeu îmi arată „lucruri mari şi ascunse” ale Sale.

  Joytirmoy Sarker, Bangladesh

  Lucruri mari şi ascunse - 2016. După ce am studiat doctrina adventistă câteva luni împreună cu Moses Mandol şi Amlt Sckar, colportori, şi cu pastorul bisericii, L-am acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitor al meu personal. Fiind convertit recent şi membru proaspăt botezat în Biserica Adventistă din Dhaka, pot spune că...
  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....