Experimentând roadele

„Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.” (Matei 21:22)

Am experimentat şi eu călăuzirea lui Dumnezeu în vremuri bune şi în vremuri rele, lucrând ca evanghelist cu literatură în ultimii 25 de ani. Sunt recunoscător în mod special pentru providenţa Sa în perioada în care copiii noştri au fost la şcoală. El nu ne-a dezamăgit niciodată.

Într-o noapte, m-am rugat şi l-am cerut lui Dumnezeu o binecuvântare specială în munca mea. M-am rugat astfel: „Doamne, îmi doresc foarte mult să am experienţa de a vedea unele din roadele muncii mele. Te rog, binecuvântează Tu lucrarea mea!”

În dimineaţa următoare, făceam colportaj într-unul din cartierele din Bacoor, Cavite, şi le-am întâlnit pe Inday, Luci şi pe vecina lor, Josephine- trei persoane minunate. Lucy s-a arătat interesată de seria de cărţi The Bible Stories şi plănuia să le achiziţioneze de îndată ce putea face rost de bani. Josephine era o membră activă şi avea o funcţie de conducere în biserică.

De același autor

De-a lungul timpului, vizitându-i pe Lucy şi pe soţul ei, Philip, ei au mărturisit că aveau multe întrebări fără răspuns cu privire la biserica lor. Citiseră câteva cărţi de Ellen White, iar eu le-am prezentat mesajul Sabatului. Cu ajutorul prietenului meu, Nistro, am ţinut studii biblice cu Lucy, Philip şi Inday. M-am rugat astfel: „Doamne, Te rog, umple-i Tu cu puterea Duhului Sfânt pentru ca să poată înţelege.”

După o lună de studii biblice, în biserica noastră din Aniban s-a organizat o evanghelizare şi i-am invitat şi pe ei să participe. Când pastorul a făcut un apel ca toţi cei care doresc să Îl urmeze pe Isus să vină în faţă, nu mi-am putut opri lacrimile când i-am văzut pe Philip, Lucy şi Inday îndreptându-se spre amvon. Astăzi Îl laud pe Dumnezeu pentru că Philip şi Lucy, împreună cu copiii lor, şi Inday cu soţul ei, Tim, împreună cu copiii lor, participă activ în biserică. Rugăciunea mea a primit răspuns. Dumnezeu mi-a arătat roadele muncii mele de acum.

„Colportorul să pornească având această rugăciune pe buze: «Doamne, ce vrei să fac?» Să lucreze ca şi când ar fi în prezenţa lui Dumnezeu (…) iar lucrarea lui nu va fi fără rod.” (Evanghelizarea prin literatură, pp. 41,42). Dumnezeu aude şi răspunde rugăciunilor urmaşilor Săi credincioşi.

Norfely H. Cabrillos, Filipine

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Experimentând roadele - 2016. Am experimentat şi eu călăuzirea lui Dumnezeu în vremuri bune şi în vremuri rele, lucrând ca evanghelist cu literatură în ultimii 25 de ani. Sunt recunoscător în mod special pentru providenţa Sa în perioada în care copiii noştri au fost la şcoală. El nu ne-a dezamăgit niciodată. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.