Dumnezeu m-a ajutat să merg mai departe

  „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” (Filipeni 4:13)

  Într-o zi, plănuisem să lucrez pe una din insule, aşa că am urcat cu mopedul pe feribot. Vânturile puternice din sud făceau ca vasul să fie purtat de valuri. Atunci am început să înţeleg experienţa ucenicilor cu Isus, pe Marea Galileei. Folosind cuvintele ucenicilor, L-am rugat pe Dumnezeu să ne cruţe şi pe noi: „Învăţătorule, nu-Ţi pasă că pierim?” (Marcu 4:38), gândindu-mă la cei dragi de acasă. Într-un final, am ajuns în siguranţă în port. Căpitanul a muncit din greu pentru a ancora feribotul în port, lovind pontonul de trei ori înainte de ancorare.

  Recunoscător că am ajuns în siguranţă, am mers 20 de kilometri până la locul unde voiam să fac colportaj. Din nefericire, în roata mopedului mi-a intrat un cui, după ce am plecat de la casa unui client, şi roata s-a dezumflat. Acum mă întrebam cum aveam să ajung din nou acasă.

  Am împins mopedul înapoi spre casa ultimului client şi l-am rugat să mă ajute. Foarte generos, el mi-a umflat roata cu aer şi m-a sfătuit să merg cât de repede pot, cam un kilometru şi opt sute de metri spre vest, unde era un atelier de reparaţii. Deşi planul lui era bun, presiunea din roată a scăzut când am ajuns la jumătatea drumului, şi restul distanţei a trebuit să o parcurg împingând mopedul.

  Mecanicul de la atelier m-a văzut împingând mopedul şi a început să râdă, chiar sarcastic aş spune, atunci când i-am spus de ce aveam nevoie. După ce i-am relatat întreaga poveste şi i-am spus şi de prietenul lui (clientul meu), mi-a spus să împing mopedul în atelierul lui. În doar câteva minute, mi-a reparat roata şi eram gata de drum.

  În tot acel sezon, în ciuda tuturor provocărilor, acea zi a fost una dintre cele mai bune. Am văzut mâna Domnului în toate experienţele prin care am trecut. Dumnezeu m-a purtat în siguranţă pe mare, mi-a oferit ajutor în repararea mopedului şi m-a ajutat să vând zece cărţi.

  E posibil ca lucrurile să nu meargă întotdeauna cum ne aşteptăm, dar la Dumnezeu nicio provocare nu e prea mare. Imposibilul este posibil în mâna lui Dumnezeu. În lucrarea cu literatură, lucrurile bune se pot realiza doar prin biruirea provocărilor- cu cât este mai grea experienţa, cu atât mai dulce este răsplata. Dumnezeu este bun!

  Elijah Nyabuto Onyancha, Kenya (lucrează în Norvegia)

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...