Întâmpinat de îngeri

„N-am vrut să mă împotrivesc vedeniei cereşti. Ci am propovăduit (…) sâ se pocăiască şi să se întoarcă la Dumnezeu şi să facă fapte vrednice de pocăinţa lor.” (Faptele Apostolilor 26:19,20)

Prietenul meu şi cu mine ne-am umplut genţile cu cărţi şi am pornit spre centrul provinciei Kasai, la mai mult de 210 kilometri depărtare.

La scurtă vreme după ce am ajuns acolo, am vândut toate cărţile, dar am simţit că trebuia să fac mai mult. Aşa că, înainte de a ne întoarce acasă, am hotărât să organizăm o întâlnire publică. Colegul meu îşi luase cu el acordeonul, aşa că am început întâlnirea prin cântece religioase, în acompaniamentul instrumentului lui. Mulţi au fost atraşi de muzică şi ni s-au alăturat. După ce am cântat, am început să predic. Le-am vorbit despre Sabat, despre sănătate şi alte subiecte biblice.

Oamenii au ascultat mesajele, însă am aflat atunci că mulţi dintre ei erau analfabeţi. Erau oameni buni şi ne-am rugat ca printre ei să fie o persoană, poate un profesor, sau cel puţin o persoană educată, care să accepte mesajul adventist şi să îl poată împărtăşi cu ceilalţi. Am simţit că această abordare ar răspunde nevoii lor şi ar avea o influenţă care va dăinui mai mult.

Într-o zi, am văzut un bărbat care lucra la un birou şi ne-am gândit că sigur acel bărbat primise o educaţie. Am vorbit cu el. A fost foarte primitor şi prietenos. Nu doar că ne-a primit în biroul lui, ci ne-a invitat şi la el acasă. Când ne-a văzut, soţia lui s-a uitat surprinsă la soţul ei şi a spus: „Ţi-am spus că vor veni aceşti domni şi iată că au venit.” Apoi am aflat de la ea că avusese un vis în care a văzut doi domni care i-au promis că vor aduce veşti bune familiei ei. Apoi a continuat: „V-am văzut în visul meu!” l-a spus soţului ei că sigur suntem îngeri trimişi de la Dumnezeu.

Le-am împărtăşit din Cuvântul lui Dumnezeu şi ei au acceptat mesajul. După o vreme, au primit botezul şi au devenit membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Cuplul acesta a fost răspunsul la rugăciunile noastre. Ei au fost participanţii-cheie în răspândirea mesajului adventist în provincia Kasaiul de Est.

Kabasela Mwamba, Republica Democrată Congo

Kelch Kalie
Kelch Kalie
Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video