Întâmpinat de îngeri

  „N-am vrut să mă împotrivesc vedeniei cereşti. Ci am propovăduit (…) sâ se pocăiască şi să se întoarcă la Dumnezeu şi să facă fapte vrednice de pocăinţa lor.” (Faptele Apostolilor 26:19,20)

  Prietenul meu şi cu mine ne-am umplut genţile cu cărţi şi am pornit spre centrul provinciei Kasai, la mai mult de 210 kilometri depărtare.

  La scurtă vreme după ce am ajuns acolo, am vândut toate cărţile, dar am simţit că trebuia să fac mai mult. Aşa că, înainte de a ne întoarce acasă, am hotărât să organizăm o întâlnire publică. Colegul meu îşi luase cu el acordeonul, aşa că am început întâlnirea prin cântece religioase, în acompaniamentul instrumentului lui. Mulţi au fost atraşi de muzică şi ni s-au alăturat. După ce am cântat, am început să predic. Le-am vorbit despre Sabat, despre sănătate şi alte subiecte biblice.

  Oamenii au ascultat mesajele, însă am aflat atunci că mulţi dintre ei erau analfabeţi. Erau oameni buni şi ne-am rugat ca printre ei să fie o persoană, poate un profesor, sau cel puţin o persoană educată, care să accepte mesajul adventist şi să îl poată împărtăşi cu ceilalţi. Am simţit că această abordare ar răspunde nevoii lor şi ar avea o influenţă care va dăinui mai mult.

  Într-o zi, am văzut un bărbat care lucra la un birou şi ne-am gândit că sigur acel bărbat primise o educaţie. Am vorbit cu el. A fost foarte primitor şi prietenos. Nu doar că ne-a primit în biroul lui, ci ne-a invitat şi la el acasă. Când ne-a văzut, soţia lui s-a uitat surprinsă la soţul ei şi a spus: „Ţi-am spus că vor veni aceşti domni şi iată că au venit.” Apoi am aflat de la ea că avusese un vis în care a văzut doi domni care i-au promis că vor aduce veşti bune familiei ei. Apoi a continuat: „V-am văzut în visul meu!” l-a spus soţului ei că sigur suntem îngeri trimişi de la Dumnezeu.

  Le-am împărtăşit din Cuvântul lui Dumnezeu şi ei au acceptat mesajul. După o vreme, au primit botezul şi au devenit membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Cuplul acesta a fost răspunsul la rugăciunile noastre. Ei au fost participanţii-cheie în răspândirea mesajului adventist în provincia Kasaiul de Est.

  Kabasela Mwamba, Republica Democrată Congo

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...