Minuni ale harului

  „Domul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” (Psalmii 37:4)

  Este uşor să vorbeşti despre „minunile din colportaj” şi să te gândeşti la persoanele care s-au convertit cu ajutorul cărţilor. Dar să oferi o mângâiere celorlalţi, în tristeţea lor, şi să îţi poţi îngriji familia, aceasta este o minune de la Dumnezeu. Niciodată nu ar trebui să ne simţim inconfortabil pentru că îi cerem lui Dumnezeu să ne dea bani pentru a ne susţine familia. Biblia ne spune că lucrătorul este vrednic de plata lui.

  Făceam colportaj într-un oraş din sudul Argentinei, dar a fost una din acele zile în care mi-am pus întrebarea: „Ce se întâmplă?” În acea dimineaţă, începusem devreme şi lucrasem continuu până târziu după-amiaza, fără să mănânc sau să beau ceva. Bătusem la 37 de uşi, dar nimeni nu a cumpărat nimic. Eram obosit şi voiam să mă întorc acasă.

  În timp ce mergeam, mă rugam. Nu primeam nici un răspuns. Atunci m-am gândit să renunţ definitiv la colportaj, dar am continuat să merg, deoarece îmi asumasem această responsabilitate. Atunci nu mi-am dat seama că Dumnezeu mă punea la probă, având cel mai mare număr de vânzări şi fiind foarte mândru de realizările mele. Totuşi, în loc să renunţ, am perseverat şi am pus acea situaţie în mâna lui Dumnezeu.

  După ce am vorbit din nou cu Dumnezeu, m-am îndreptat spre uşa cu numărul 38. După ce mi-am ţinut prezentarea, am vândut cărţi cât pentru două zile de lucru. Dumnezeu pregătise acea vânzare, dar m-a dus acolo doar după ce mi-am pus încrederea pe deplin în El. Dumnezeu a făcut o minune în acea zi- nu aceea de a converti un client, ci de a mă converti pe mine în cineva care depinde şi îl aşteaptă pe Domnul.

  Cândva, într-un alt oraş, în altă casă, i-am vândut unui client produse care valorau cât trei sferturi din taxa pe un an. Astăzi, acel client împreună cu familia lui sunt membri ai bisericii noastre.

  Mi-am pus întrebarea: „Ce s-ar fi întâmplat dacă în acea zi m-aş fi oprit la uşa cu numărul 37? Ce s-ar fi întâmplat dacă nu aşteptam ca Domnul să lucreze în locul meu?” Atunci am învăţat că, dacă doresc minuni, trebuie să aştept, să îndur greutăţi şi să mă încred în Dumnezeu. Minunile vor veni – nu neapărat cele pe care le aştept eu, ci cele pe care le hotărăşte Dumnezeu pentru mine.

  Miguel Angel Rampogna, Argentina

  Kelch Kalie
  Doar in cer vom afla cate vieti au fost schimbate de atingerea Duhului Sfant cu ajutorul literaturii. Experientele din aceasta carte ne prezinta o licarire a harului lui Dumnezeu manifestat in vietile a aproape 50000 de evanghelisti cu literatura si a altor persoane care duc vestea buna a mantuirii. Citind aceste istorisiri, tu poti intalni harul Lui Dumnezeu in viata ta. Speram ca ele te vor inspira sa fii si tu mesagerul lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...