Minuni ale harului

„Domul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” (Psalmii 37:4)

Este uşor să vorbeşti despre „minunile din colportaj” şi să te gândeşti la persoanele care s-au convertit cu ajutorul cărţilor. Dar să oferi o mângâiere celorlalţi, în tristeţea lor, şi să îţi poţi îngriji familia, aceasta este o minune de la Dumnezeu. Niciodată nu ar trebui să ne simţim inconfortabil pentru că îi cerem lui Dumnezeu să ne dea bani pentru a ne susţine familia. Biblia ne spune că lucrătorul este vrednic de plata lui.

Făceam colportaj într-un oraş din sudul Argentinei, dar a fost una din acele zile în care mi-am pus întrebarea: „Ce se întâmplă?” În acea dimineaţă, începusem devreme şi lucrasem continuu până târziu după-amiaza, fără să mănânc sau să beau ceva. Bătusem la 37 de uşi, dar nimeni nu a cumpărat nimic. Eram obosit şi voiam să mă întorc acasă.

În timp ce mergeam, mă rugam. Nu primeam nici un răspuns. Atunci m-am gândit să renunţ definitiv la colportaj, dar am continuat să merg, deoarece îmi asumasem această responsabilitate. Atunci nu mi-am dat seama că Dumnezeu mă punea la probă, având cel mai mare număr de vânzări şi fiind foarte mândru de realizările mele. Totuşi, în loc să renunţ, am perseverat şi am pus acea situaţie în mâna lui Dumnezeu.

De același autor

După ce am vorbit din nou cu Dumnezeu, m-am îndreptat spre uşa cu numărul 38. După ce mi-am ţinut prezentarea, am vândut cărţi cât pentru două zile de lucru. Dumnezeu pregătise acea vânzare, dar m-a dus acolo doar după ce mi-am pus încrederea pe deplin în El. Dumnezeu a făcut o minune în acea zi- nu aceea de a converti un client, ci de a mă converti pe mine în cineva care depinde şi îl aşteaptă pe Domnul.

Cândva, într-un alt oraş, în altă casă, i-am vândut unui client produse care valorau cât trei sferturi din taxa pe un an. Astăzi, acel client împreună cu familia lui sunt membri ai bisericii noastre.

Mi-am pus întrebarea: „Ce s-ar fi întâmplat dacă în acea zi m-aş fi oprit la uşa cu numărul 37? Ce s-ar fi întâmplat dacă nu aşteptam ca Domnul să lucreze în locul meu?” Atunci am învăţat că, dacă doresc minuni, trebuie să aştept, să îndur greutăţi şi să mă încred în Dumnezeu. Minunile vor veni – nu neapărat cele pe care le aştept eu, ci cele pe care le hotărăşte Dumnezeu pentru mine.

Miguel Angel Rampogna, Argentina

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Minuni ale harului - 2016. Este uşor să vorbeşti despre „minunile din colportaj” şi să te gândeşti la persoanele care s-au convertit cu ajutorul cărţilor. Dar să oferi o mângâiere celorlalţi, în tristeţea lor, şi să îţi poţi îngriji familia, aceasta este o minune de la Dumnezeu. Niciodată nu ar trebui să... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.